Børspause i Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen har anmodet Oslo Børs om en pause i handelen inntil forsvarsministeren fredag har holdt en pressekonferanse om deres JSM-missil.

NYE FLY: Det norske kampflykjøpet er for alvor i gang når forsvarsminister Espen Barth Eide fredag bestiller de første F-35 flyene fra amerikanske Lockheed Martin. Dette er ifølge Forsvarsdepartementet den største enkeltanskaffelsen i norsk historie. Her blir F-35 presentert for amerikanske soldater. Foto: REUTERS/MICHAEL SPOONEYBARGER/SCANPIX
NYE FLY: Det norske kampflykjøpet er for alvor i gang når forsvarsminister Espen Barth Eide fredag bestiller de første F-35 flyene fra amerikanske Lockheed Martin. Dette er ifølge Forsvarsdepartementet den største enkeltanskaffelsen i norsk historie. Her blir F-35 presentert for amerikanske soldater. Foto: REUTERS/MICHAEL SPOONEYBARGER/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske kampflykjøpet er for alvor i gang når forsvarsminister Espen Barth Eide fredag bestiller de første F-35 flyene fra amerikanske Lockheed Martin. Dette er ifølge Forsvarsdepartementet den største enkeltanskaffelsen i norsk historie.

Forsvarsministeren vil fredag klokken 10 også komme med en viktig kunngjøring om det norskutviklede missilet JSM fra Kongsberg Gruppen. Kongsberg Gruppen har anmodet Oslo Børs om en pause i handelen med deres aksje i påvente av pressekonferansen.

Den norske regjeringen har presset på for at Kongsberg Gruppens Joint Strike Missile (JSM) skal bli en integrert del av det amerikanske kampflyet.

Stortinget vedtok i 2008 å erstatte dagens F-16 med F-35. (NTB)