TRAFF BLINK: Tidligere våpendrager for Øystein S. Spetalen, Glen Ole Rødland (bildet), har truffet blink med sine investeringer det seneste året. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
TRAFF BLINK: Tidligere våpendrager for Øystein S. Spetalen, Glen Ole Rødland (bildet), har truffet blink med sine investeringer det seneste året. Foto: Eivind Yggeseth/FinansavisenVis mer

Gått som en kule på børs

Børsrally for Rødland

Glen Ole Rødland har tjent 82 millioner kroner på to selskaper.

(Finansavisen:) Tidligere våpendrager for Øystein S. Spetalen, Glen Ole Rødland, har truffet blink med sine investeringer det seneste året, skriver Finansavisen.

Han eier bare to aksjeposter av betydelig størrelse, men begge har vist seg å være særdeles lukrative.

Både Aqualis og seismikkselskapet Spectrum har gått som en kule på børs siden starten av fjorårets sommer, og er opp henholdsvis 53 og 79 prosent.

Rødland er ifølge avisen største aksjonær i oljeserviceselskapet Aqualis, med i overkant av 17 prosents eierandel. I Spectrum er han femte største aksjonær, hvor han sitter på nærmere 5 prosent av aksjene.

Begge aksjepostene eies gjennom investeringsselskapet Gross Management.

Verdistigning: 82 mill.

Etter Finansavisens beregninger har han i løpet av det seneste året tjent 82 millioner kroner på kursstigning og utbytte.

Verdioppgangen er størst i Spectrum, hvor han har tjent 67 millioner kroner. Aqualis-aksjene har kastet av seg nærmere 15 millioner kroner.

- Jeg har ingen spesiell kommentar til det. Aksjer går både opp og ned, og det er bedre når det går opp, sier han til avisen.

Spectrum handles for i overkant av 60 kroner. Hvis Sparebank 1 Markets analytiker Teodor Sveen-Nilsens’ kursmål på 80 kroner inntreffer, vil Rødland kunne glede seg over en gevinst på 114 millioner på Spectrum-aksjene.

Regnskapstallene til Gross Management for 2017 er ikke ferdige ennå, men tallene Finansavisen skisserer tyder på at fjoråret vil vise et bedre resultat enn i 2016 – hvor han tjente 17 millioner kroner. Ved starten av 2017 var den bokførte egenkapitalen i investeringsselskapet 166 millioner kroner.

Andre økonominyheter:
Fikk nok av mannlige lederkandidater
Lanserer ny direkterute til Thailand