Børsras i USA

New York: Børsraset i Hong Kong spredte seg til både Wall Street og London utover torsdagen. Men fallet på Wall Street-børsen betyr bare at siste ukes gevinster er gått tapt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Børsfallet i Hongkong ble utløst av frykt blant investorene for hvilke følger svikten i den sørøstasiatiske økonomien kan få internasjonalt.

Kursfallet nådde nesten 16 prosent før det tok seg litt opp igjen ved stengetid. Indeksen stanset på 9.917 poeng på Hang Seng-bankens indeks. For første gang på mange år falt kursen til under 10.000 poeng.

Dow Jones-indeksen viste et fall på 150.54 poeng ned til 7,884.11 bare en time etter at handelen startet i dag tidlig. Samtlige 30 aksjer som Dow Jones bygger på, viste en negativ utvikling. Tross det sterke fallet i morgentimene viste Dow fremdeles en økning totalt i år på 20 prosent, og fallet framsto som mindre dramatisk enn det gjorde i begynnelsen.

Verste ras på mange år

Fallet på Hongkong-børsen skyldtes rystelsene i den sørøstasiatiske regionens økonomi den siste tiden, og børsfallet forsterket usikkerheten for selskaper som baserer store deler av inntjeningen sin på asiatiske markeder.

Kursfallet er det verste som har rammet den tidligere britiske kolonien på flere ti-år, og det kom bare snaut fire måneder etter at Kina fikk tilbake suvereniteten over det lille, men mektige finanssenteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer