Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo Børs

Børsrekord - og nå spår eksperten enda villere tall

Oslo Børs stiger til nye rekordnivåer, og selv om aksjestrateg Peter Hermanrud frykter at oppgangen går mot slutten spår han videre børsfest.

ALL-TIME HIGH: Oslo Børs stiger til rekordnivåer, og akjsestrateg Peter Hermanrud spår børsfest. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX.
ALL-TIME HIGH: Oslo Børs stiger til rekordnivåer, og akjsestrateg Peter Hermanrud spår børsfest. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX. Vis mer

(Finansavisen): - Etter mange år med børsoppgang skal det mye til for at det snur. Det viser seg denne gangen også, sier Peter Hermanrud, aksjestrateg i Sparebank 1 Markets.

Onsdag nådde hovedindeksen på Oslo Børs ny all-time high. Den endte på 849,31 poeng, etter å ha steget 1,38 prosent fra dagen før. Rundt klokken 16 var den dog enda høyere, på 851,91 poeng. Det er første gang børsen har klatret over 850 poeng.

Forrige gang hovedindeksen nådde all-time high var i begynnelsen av januar i år, da den var oppe i 843,74 poeng. Like etter snudde pilene, og Oslo Børs falt rundt syv prosent til årets hittil laveste nivå i februar. Men siden slutten av mars har stemningen vært stigende i aksjemarkedet, skriver Finansavisen.

Siste fase

Hermanrud tror imidlertid ikke at dette vil vare. Til tross for fortsatt relativt sterke makrotall, påpeker han at makrobildet jevnt over har svekket seg de siste to månedene.

- Det er ikke dårlig, men det er vesentlig dårligere enn det var for bare kort tid siden. I tillegg ser man tegn til økende inflasjon, men markedet nekter å ta noe inn over seg, sier han til Finansavisen.

Samtidig truer geopolitisk uro, med spente situasjoner rundt både Nord-Korea og Syria og fare for handelskrig, utviklingen på børsene. Særlig har bekymring for en tollkrig mellom USA og Kina gjort aktørene nervøse. Men de har likevel ikke tatt dette fullt innover seg, ifølge Sparebank 1-strategen.

- Med en gang det ikke er stor uro, glir aksjemarkedet oppover igjen. Mye tyder på at markedet har kommet inn i perioden hvor det stiger, mens makrotallene svekker seg. I så fall er det den siste fasen av oppgangsperioden, mener han, ifølge avisen.

Egne penger i markedet

Hermanrud tror markedet vil stige ytterligere 19 prosent det siste halve året før den endelige toppen nås. Det vil si at hovedindeksen på Oslo Børs passerer 1000 poeng i løpet av 2018.

- Hvis vi er der kan hovedindeksen fort stige 20 prosent i år, så det er fristende å sitte en stund til. Jeg gjør det med egne penger også, sier aksjestrategen til avisen.

- Men man skal ikke øke, for det begynner å bli dyrt, og innen et par år er det høy risiko for at indeksen ligger på lavere nivåer enn dette, mener han.

Andre økonominyheter:

De veddet mot en mann med griseflaks og gullhår i ræva
Aksjen er opp 78 prosent på en god uke

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling