Børssmell for mediesky investor

Investor Finn Haadem tjente 14 millioner kroner på børs i 2017, men i fjor dundret han ned til 34 millioner i minus.

DÅRLIG ÅR: Finn Haadem tapte penger på børsen i fjor
DÅRLIG ÅR: Finn Haadem tapte penger på børsen i fjorVis mer

(Finansavisen): Det var et trist år på børs i fjor for den mediesky investoren Finn Haadem. Hans private investeringsselskap Haadem Invest har ikke tapt mer siden finanskrisen i 2008, da med et tap på over 100 millioner kroner. Selv om fjorårets underskudd kun var en brøkdel av tapet i 2008, hadde Haadem Invest et årsresultat i fjor på minus 34 millioner kroner.

Satser mye på IT

Det har svingt mye i resultatene til Haadem Invest i løpet av årene, og det kan virke som investoren er tilhenger av mye risiko. Ved inngangen til 2019 besto Haadems portefølje av selskaper fra sektorer som IT, farmasi, oljeservice og noe eiendom, skriver Finansavisen.

Haadem har vært tungt investert i teknologiselskapet Nordic Semiconductor, og han hadde ifølge aksjonærregisteret Nordic-aksjer for over 32 millioner kroner.

Andre IT-aksjer i porteføljen var Apptix, Cxense og Nanopower. Haadem sitter også i styret i Nanopower.

Kraftig ned i aksjer

Haadem begynte fjoråret med en markedsverdi på aksjer på nesten 100 millioner kroner, men avsluttet året med kun 28 millioner kroner.

Haadem har tidligere uttalt at han ikke kommenterer sitt private investeringsselskap, uansett om selskapet taper eller tjener penger. Finansavisen klarte heller ikke å komme i kontakt med investoren i går.

Andre økonominyheter:
- Grisebra for Den Glade Gris
- Stig Myrseth: Et skikkelig blodbad