Børsspekulant Carl Gustaf 11 millioner rikere

I tillegg til monark-tittelen kan Sveriges kong Carl Gustaf også kalle seg børsspekulant. På to dager tjente han 11,9 millioner kroner, men nå skal selskapet som kongen er medeier i undersøkes for aksje-snusk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BRA PÅ AKSJER:Kong Carl Gustaf er blitt enda rikere, og da blir det kanskje mer lommepenger på hans datter, kronprinsesse Victoria?

i går ble det klart at den svenske legemiddelgiganten Astra slår seg sammen med britiske Zeneca. Med denne fusjonen blir den svenske adels- og kjendisstanden betydelig rikere. For i løpet av et par døgn steg Astra-aksjene med 23,50 kroner.

- Det her er bra for Sverige, sa Astras Håkan Mogren til Aftonbladet i går.

Han unnlot å nevne hvilken del av Sverige avtalen var best for. Nå viser det seg at en av de virkelig store fusjons-vinnerne er det svenske kongehuset. Kong Carl Gustaf tjente ifølge Aftonbladet 11,9 millioner kroner på Astra-aksjene sine, hans søster prinsesse Desirée kunne notere 1,7 millioner kroner i aksjegevinst.

Wallenberg

Men kongefamilien blir likevel for småsparere å regne i denne sammenhengen. Den allerede styrtrike Wallenbergfamilien dro inn 3,9 milliarder svenske kroner, eller et par milioner mer enn den norske kontantstøtten totalt.

Innsidehandel

Svenskene har virkelig latt champagnen flyte siden sammenslåingen mellom Astra og Zeneca ble kjent. Men baksmellen var ikke langt unna. I dag kunngjorde den svenske Finansinspeksjonen sine sterke mistanker om lovbrudd i forbindelse med den bejublede fusjonen. Finansinspeksjonen mistenker at det i forbindelse med handelen har forekommet brudd på innsideloven, og etterforskningen er allerede i gang. Også i USA etterforskes Astra for brudd på innsideloven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer