BØRSURO: Volatiliteten vil fortsette - også ut i 2019., mener Alexander Opstad, sjefen for all aksjehandel i DNB Markets. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
BØRSURO: Volatiliteten vil fortsette - også ut i 2019., mener Alexander Opstad, sjefen for all aksjehandel i DNB Markets. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

- Børsuroen vil prege 2019

Børsuroen vil prege 2019, sier aksjesjefen i DNB Markets. Meglerhuset er nær ved å flytte seg fra nøytral anbefaling til undervekt av aksjer.

(Finansavisen:) - Volatiliteten vil fortsette – også ut i 2019. Vi får kanskje en slags status i januar, sier Alexander Opstad til Finansavisen.

Sjefen for all aksjehandel i DNB Markets har hatt noen hektiske uker, og det er fortsatt ikke over. Nå maner han DNBs aksjemeglere til å være forberedt på et hektisk 2019.

- Det vil være aktivitet ut denne uken, men så vil det roe seg ned inn mot jul. Det blir spennende å se hvordan markedene starter opp igjen over nyttår, sier Opstad.

Han får inn meldinger fra DNBs aksjemeglere i London, New York og Stockholm, og de seneste fem ukene har vært hektiske alle steder, ifølge Opstad.

- Turbulensen og aktivitetsnivået har vært tilsvarende overalt, men oljeprisfallet på toppen av den generelle børsnedgangen har gjort det ekstra utfordrende for det norske markedet, sier Opstad, ifølge avisen.

- I en korreksjon på 10 prosent i aksjeindeksene pleier aktiviteten å være veldig høy. Deretter avtar den i sekvenser, nærmest som en sprettball oppfører seg. De seneste ukene har imidlertid ikke denne effekten vært som normalt. Volatiliteten har vedvart og vi får stadige tilbakeslag med svært høy aktivitet, konstaterer Opstad.

Mer forsiktig enn nøytral

Mens DNBs personkunder bruker nettbanken for aksjehandel, er det de institusjonelle kundene og de mest formuende personkundene som får personlig oppfølging.

- Vi er veldig klare på at vi er på et sent punkt i sykelen når vi snakker med våre kunder – og det har vi vært en stund. Våre aksjestrateger har et nøytralt syn på markedet, men vi og våre kunder er mer risikoaverse og forsiktige enn tidligere i høst, sier Opstad.

- Vi tror man får en svak positiv avkastning i aksjemarkedet i 2019, men det vil være volatilt underveis. Vår neste anbefalingsendring er antatt å være til undervekt, men vi er ikke der helt ennå, sier Opstad til Finansavisen.

Siden slutten av september har hovedindeksen på Oslo Børs falt omkring 100 poeng fra rekordnivået på knappe 950 poeng.

- Vi anbefaler ikke de mest risikofylte aksjene nå, nei. Nå er det heller defensive sektorer som telekom og farmasi det går i, sier Opstad.

Vinner Prospera igjen

Denne uken annonseres en av de gjeveste utmerkelsene blant aksjemeglere og -analytikere i Norden, Prospera. Som de tre foregående årene er DNB Markets forholdsvis enerådende også i år.

Andre økonominyheter:
Spår oljeprisen opp
Meglerhus jekker opp Norwegian-anbefaling