Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borten Moe: - Det står respekt av Marits avgjørelse

Nå håper flere fylkesledere at han får fortsette som nestleder i Senterpartiet.

ORDKNAPP: Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe mener det står respekt av Marit Arnstads avgjørelse om å ikke stille som kandidat til ledervervet i Sp. Han tror Trygve Slagsvold Vedum vil bli en god leder. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ORDKNAPP: Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe mener det står respekt av Marit Arnstads avgjørelse om å ikke stille som kandidat til ledervervet i Sp. Han tror Trygve Slagsvold Vedum vil bli en god leder. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marit Arnstads mulige kandidatur som leder i Senterpartiet førte til spekulasjoner om hvorvidt det er plass til to trøndere i Sps ledertrio.

Når hun nå ikke er aktuell for partiets toppledelse, kan dette øke sannsynligheten for at Ola Borten Moe får fortsette som nestleder.

- Det er åpenbart at geografiargumentet faller bort. Jeg tror det øker sannsynligheten for at han kan fortsette som nestleder, men så vil jeg presisere at det er en valgkomité som nå skal begynne sitt arbeid, og det er viktig at de får ro til å gjøre en grundig og god jobb framover, sier stortingsrepresentant Jenny Klinge til Dagbladet.

- Godt alternativ Hun har vært en av Borten Moes mest uttalte støttespillere.

- Det er ingen hemmelighet at jeg har støttet at han skal fortsette, men samtidig tror jeg det er viktig at vi trer litt tilbake alle sammen, så valgkomiteen får gjøre jobben sin. Det er viktig, sier hun.

Gunn Iversen Stokke, fylkesleder i Senterpartiet i Sør-Trøndelag, er blant de som har ment at både Arnstad og Borten Moe kunne hatt plass i Sps toppledelse.

- Men nå skulle det i hvert fall ikke være noen som har noen argumenter mot at han kan fortsette, sier hun til Dagbladet.

Hun hadde håpet Arnstad ville stille som lederkandidat, men mener nåværende nestleder Trygve Slagsvold Vedum er et svært godt alternativ. Samtidig håper hun på en trønder i partiets toppledelse.

- Ola har sagt at han ønsker å stille, og han gjør en kjempejobb for Senterpartiet. I tillegg har han og Trygve en god kjemi, så det tror jeg skal bli en veldig god løsning, sier hun.

Fåmælt Borten Moe er selv svært ordknapp etter at Marit Arnstad i dag kunngjorde sin beslutning.

IKKE KANDIDAT: Marit Arnstad gjorde det i dag klart at hun ikke stiller som kandidat til Senterpartiets toppledelse.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
IKKE KANDIDAT: Marit Arnstad gjorde det i dag klart at hun ikke stiller som kandidat til Senterpartiets toppledelse. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Ikke noe utover at det står respekt av Marits avgjørelse og at Trygve blir en god partileder, skriver han i en tekstmelding til Dagbladet.

Fylkesleder Thomas Iver Hallem i Senterpartiet i Nord-Trøndelag sier at mange i hans fylke hadde håpet at Arnstad ville stille som kandidat til ledervervet.

- Men når hun var så tydelig som i dag, må vi bare ta det til etterretning, sier han til Dagbladet.

- Likendes kar Han mener også Slagsvold Vedum nå er den beste lederkandidaten.

- Han står sterkt i Trøndelag, har gjort et godt inntrykk som statsråd, har politiske visjoner og er en likendes kar. Samtidig som at vi i Trøndelag ser for oss og vil framheve Borten Moe som fortsatt nestleder i partiet, sier Hallem.

- Jeg tror det er viktig at folk må snakke fram sine kandidater, og man må slutte å drive med negative kampanjer.

- Jeg tror Marit kunne ha vært god leder, men nå har hun tatt et annet valg, og da må man respektere det. Men jeg synes det er positivt at hun ønsker å bruke tid på partiet i andre sammenhenger, sier Hanne Bråthen, fylkesleder i Senterpartiet i Troms.

- Bør tre ut Hun håper også at Ola Borten Moe får fortsette som nestleder.

- Jeg tror Senterpartiet trenger gode folk, og han er en av de gode, sier hun.

Partiveteran og stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen er ikke enig. Overfor NTB gjentar han det han har sagt tidligere, at Ola Borten Moe bør tre ut av partiets ledelse.

GÅR AV:
Senterparti-leder Liv Signe Navarsete trakk seg i januar etter massivt press. Den nye lederen skal velges på ekstraordinært landsmøte til våren.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GÅR AV: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete trakk seg i januar etter massivt press. Den nye lederen skal velges på ekstraordinært landsmøte til våren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Han er en del av problemet, sier Lundteigen, som ikke er overrasket over tirsdagens kunngjøring fra Marit Arnstad.

- Dette er en oppfølging av landsstyremøtet vårt, der hun av flere ble oppfordret til å klargjøre om hun var kandidat eller ikke.

Trygve Slagsvold Vedum har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld.

FAVORITT:
Nestleder Trygve Slagsvold Vedum regnes nå som Senterpartiets arveprins. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
FAVORITT: Nestleder Trygve Slagsvold Vedum regnes nå som Senterpartiets arveprins. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart