BER OM ETTERLØNN: Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
BER OM ETTERLØNN: Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpixVis mer

Borten Moe ber om 300 000 kr i etterlønn

Selv om han eier en gård i full drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgått olje- og energiminister Ola Borten Moe vil søke om utvidet etterlønn selv om han eier en gård i full drift. Til sammen sju tidligere statsråder vil ha utvidet etterlønn.

Statsrådene kan få inntil 298 768 kroner i brutto etterlønn på tre måneder mens de ser seg om etter nye jobber, skriver Dagsavisen.

Ola Borten Moe (Sp) har en gård i full drift på Leinstrand i Trøndelag som fikk 310.766 kroner i driftstilskudd fra staten i fjor.

- Gården drives som et aksjeselskap sammen med broren min. Jeg har jobbet lite fordi jeg har vært i Oslo, og nå er sesongen stort sett over. Jeg må ha lønnsinntekt, sier Borten Moe til Dagsavisen.

Han understreker at regjeringsråd Nina Frisak ved Statsministerens kontor er informert om saken. Borten Moe sa at han skulle tilbake til Trøndelag for å drive familiegården da han takket nei til gjenvalg på Stortinget.

Etterlønn er kun tilgjengelig for politikerne i regjeringsapparatet som ikke har noen jobb å gå til. Dermed bekrefter Borten Moe at han er på jobbjakt, og ikke bare har tenkt til å være bonde og nestleder i Senterpartiet.

- Jeg skal være nestleder i Senterpartiet, jeg skal hjem og drive gård, også skal jeg gjøre noe annet i tillegg. Hva det blir gjenstår å se, sier han.

Sju rødgrønne statsråder har søkt om etterlønn etter valgnederlaget. I tillegg til Borten Moe gjelder dette Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, Espen Barth Eide, Grete Faremo, Anne Grete Strøm-Erichsen, Inga Marte Thorkildsen og Kristin Halvorsen.

(NTB)