Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borten Moe blir ikke statsråd

Skal sitte i to komiteer på Stortinget.

TO KOMITEER: Senterpartiets kronprins, Ola Borten Moe, blir heller ikke statsråd i denne omgangen. I stedet skal den tidligere lederen av næringskomiteen sitte i to komiteer på Stortinget. Foto: Scanpix
TO KOMITEER: Senterpartiets kronprins, Ola Borten Moe, blir heller ikke statsråd i denne omgangen. I stedet skal den tidligere lederen av næringskomiteen sitte i to komiteer på Stortinget. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Jeg skal ikke bli statsråd, sier Ola Borten Moe (Sp) til Adresseavisen. I stedet skal han jobbe med asyl- og integreringsspørsmål og distriktspolitikk i Stortinget.

Den 33 år gamle Senterparti-representanten fra Sør-Trøndelag har takket nei til vervet som leder i Stortingets energi- og miljøkomité, men han skal sitte i både i kommunalkomiteen og kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget.

Borten Moe blir den eneste i Senterpartiet som har to komiteer.

Nye områder
— Det er viktig for meg å bryte ny politisk mark. Jeg har to år bak meg fra energi- og miljøkomiteen og to år i næringskomiteen. Jeg vil prøve nye områder, sier Borten Moe til Adresseavisen.

Han sier at alle sakene han har satt søkelys på i valgkampen ligger i kommunalkomiteen.

— Her skal jeg arbeide med innvandrings- og integreringsspørsmål, distriktspolitikk og utviklingen av demokratiet og valgordningene våre. Dette er saker jeg virkelig brenner for, og jeg gleder meg til å ta fatt på dette.

«Norge»
Da Adresseavisen lot de sørtrønderske listetoppene til Stortinget lage sin egen valgplakat på valgdagen, valgte Borten Moe «Norge» som sitt slagord.

Dette ble i enkelte kretser tolket svært negativt. Nå skal han lede Senterpartiets arbeid med blant annet innvandringsspørsmål.

— Asyl og integrering er en av de viktigste utfordringene vi står overfor. Dette er også spørsmål som omfattes av forhandlingene mellom regjeringspartiene, så jeg vil ikke si så mye om hvilken kurs denne politikken vil følge de neste fire årene. Men dette er viktig, og vi har mange utfordringer innen dette feltet som vi må løse, sier Borten Moe. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media