INVITERT:  Olje- og energiminister Ola Borten Moe ankommer her et seminar på Ekebergrestauranten i Oslo i november, arrangert av det tyske olje- og gass-selskapet Wintershall sammen med German Council on Foreign Relations. På agendaen sto utfordringer knyttet til Norges rolle som sentral leverandør av olje og gass til Europa.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix.
INVITERT: Olje- og energiminister Ola Borten Moe ankommer her et seminar på Ekebergrestauranten i Oslo i november, arrangert av det tyske olje- og gass-selskapet Wintershall sammen med German Council on Foreign Relations. På agendaen sto utfordringer knyttet til Norges rolle som sentral leverandør av olje og gass til Europa. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix.Vis mer

Borten Moe får kritikk for lutefiskmiddag

Oljeminister Ola Borten Moe (Sp) var før jul på lutefiskmiddag sammen med PR-rådgiver Bjarne Håkon Hanssen og en av hans kunder. Borten Moe slapp å betale og får nå kritikk fra flere stortingspolitikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 7. desember at Borten Moe sammen med partikollega og politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet, møtte eksstatsråd Hanssen og Aure-ordfører Ingunn Oldervik Golmen (Sp) på fasjonable Hotell Bristol i Oslo, skriver VG. På menyen sto lutefisk, akevitt, vin, øl, konjakk, juletallerken og samtaler om industriprosjektet «Ironman» på Tjeldbergodden. Aure kommune har sammen med nabokommunene Hemne og Hitra engasjert PR-byrået First House med Jan Erik Larsen og Bjarne Håkon Hanssen i spissen for å bistå med kontakten opp mot det sentrale politiske systemet. «Ironman"-prosjektet kan gi flere hundre nye arbeidsplasser til kommunen. På Stortinget rister flere sentrale politikere på hodet. — Et sånt møte bør arrangeres på kontoret til statsråden. Da er det nøkternt, og mer åpenhet rundt det. Nå får dette et mer smørepreg, sier Per-Kristian Foss (H), som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Marit Nybakk (Ap), visepresident i Stortingets presidentskap, er også kritisk. — Jeg ville ikke gjort dette. Vi er veldig vare med å la oss påspandere, sier hun. Ola Borten Moe vil ikke snakke om selve prosjektet, men oppgir som årsak til at han lot seg spandere på at «det uansett er viktig for meg å høre synspunktene til lokale interesser og selskaper i viktige saker».

(NTB)

 RÅD TIL ALLE:  Tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen er blitt rausrere med hvem han gir råd etter at PR-taksameteret begynte å rulle. Her tar han i mot applaus fra lokalpoliitikerne i Frp da han i vår ga dem råd om hvordan de skal takle en mediestorm.  
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.
RÅD TIL ALLE: Tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen er blitt rausrere med hvem han gir råd etter at PR-taksameteret begynte å rulle. Her tar han i mot applaus fra lokalpoliitikerne i Frp da han i vår ga dem råd om hvordan de skal takle en mediestorm. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX. Vis mer