Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Borten Moe fører Frp-politikk

Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen vil ha Ola Borten Moe (Sp) med i en blå regjering etter valget.

OLA-FAN: Finanspolitisk talsmann Ketil Solvik Olsen (Frp) sier, med et glimt i øyet, at han godt kan se for seg Ole Borten Moe som statssekretær i en blåblå regjering.
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
OLA-FAN: Finanspolitisk talsmann Ketil Solvik Olsen (Frp) sier, med et glimt i øyet, at han godt kan se for seg Ole Borten Moe som statssekretær i en blåblå regjering. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den politikken han fører har Frp argumentert for i sju år, sier Ketil Solvik-Olsen (Frp) til Aftenposten.

Onsdag hisset olje- og energiministeren på seg regjeringspartner SV og hele miljøbevegelsen da han tok til orde for oljeboring helt nord i Arktis.

- Det er ingen grunn til å stoppe nå. Norges grenser slutter nesten helt opp mot Nordpolen, sa Borten Moe under oljemessen i Stavanger.

Det fikk SU-leder Andreas Halse til å kreve oljeministerens avgang.

I tillegg har både miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fortalt Sp-kronprinsen at han kan glemme Nordpolen.

Nå får den rødgrønne statsråden ros fra Frp.

- Ola Borten Moe er en Frp-er i Olje- og energidepartementet. De første fem årene med rødgrønn regjering fikk vi mye kjeft, men de siste to årene har de ført samme politikk selv, sier Solvik-Olsen.

Han mener det er «ufattelig» at tidligere olje- og energiminister Åslaug Haga og Borten Moe tilhører samme parti og har styrt på samme regjeringsplattform. Solvik-Olsen inviterer ham derfor til å bytte parti.

- Det er ikke mye han og jeg er uenige om. Han vil ha for kort partihistorikk til å overta som statsråd, men ville blitt en utmerket statssekretær, sier Solvik-Olsen spøkefullt.

(NTB/Dagbladet)


OLJE-OLA: Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) legger seg stadig vekk ut med sine egne, men får nå en het omfavnelse av Frp. Foto: Steinar Schjetne / Scanpix
OLJE-OLA: Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) legger seg stadig vekk ut med sine egne, men får nå en het omfavnelse av Frp. Foto: Steinar Schjetne / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media