Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borten Moe gir seg

Tar ikke gjenvalg neste år.

 Gir seg:  Nestleder i Senterpartiet, olje- og energiminister Ola Borten Moe tar ikke gjenvalg til Stortinget neste år. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
Gir seg: Nestleder i Senterpartiet, olje- og energiminister Ola Borten Moe tar ikke gjenvalg til Stortinget neste år. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding fra Senterpartiet melder Senterpartiets nestleder, olje- og energiminister Ola Borten Moe at han ikke kommer til å ta gjenvalg til Stortinget neste år.

- Jeg vil til valget neste høst ha representert Senterpartiet i 18 år som folkevalgt, hvorav 10 år på heltid. Helt siden jeg ble aktiv tidlig på 90-tallet har Senterpartiet og politikk gradvis blitt en stadig større del av det jeg har gjort og den jeg er. Etter nøye overveielse har jeg kommet frem til at jeg ikke vil forplikte meg til 4 nye år på Stortinget den kommende stortingsperioden. Dette har vært en vanskelig avgjørelse for meg, sier han i pressemeldingen.

Andre erfaringer Borten Moe sier videre at han nå ønsker andre erfaringer utenfor politikken.

- Det vil alltid finnes argumenter mot et slikt valg. På samme tid mener jeg det må være rom både i Senterpartiet og norsk politikk for å gjøre akkurat dette. Dette er ikke et farvel med norsk politikk. I en alder av 36 år vil det forhåpentligvis finnes både mer tid og flere muligheter til å arbeide for Senterpartiets politikk fremover, sier han.

Vil bidra Olje- og energiministeren sier han vil jobbe for at Senterpartiet skal gjøre et godt valg til neste år.

- Som 1. nestleder i Senterpartiet og som statsråd vil jeg bruke all min tid på å arbeide for at vi sammen skal nå dette målet. Jeg vil også i årene fremover ønske å bidra til Senterpartiets vekst og utvikling i den grad partiet ønsker det, og da med et annet utgangspunkt enn Stortinget, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media