STATOIL-AVTALE: Ola Borten Moe skal ha godkjent en avtale med Statoil for Stortinget skal ha gått gjennom det. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix.
STATOIL-AVTALE: Ola Borten Moe skal ha godkjent en avtale med Statoil for Stortinget skal ha gått gjennom det. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix.Vis mer

Borten Moe godkjente kontrakter før Stortinget

- Det er ikke en ideel måte å gjøre det på, sier Borten Moe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbyggingen av gassfeltet som krever investeringer for over 30 milliarder kroner ble vedtatt i regjeringen fredag. I tillegg kommer investeringer på 24 milliarder til en gassrørledning.

Av dette har Statoil nå allerede inngått kontraktsforpliktelser for 19,5 milliarder kroner, ifølge opplysninger VG har fått fra Olje- og energidepartementet.

- Det er ikke en ideell måte å gjøre det på, sier Borten Moe.

- Vi har sagt ja til dette fordi det er viktig for tid og kostnader på prosjektet. Og tillatelsen er gitt med forbehold om vedtak, forklarer han videre.

Opposisjonen er sterkt kritisk til at Borten Moe rusher milliardprosjektet igjennom.

- Jeg er rystet over at regjeringen har godkjent prosjektet for 19,5 milliarder før Stortinget ha behandlet saken. Da kan vi like gjerne legge ned Stortinget. Vi trenger jo ikke et storting når vi har en regjering som fatter vedtakene før vi har fått saken, sier Frps finanspolitiske talsmann, Kjetil Solvik Olsen.

(NTB)