Borten Moe med støtte til Canadas oljesand

Olje- og energiministeren gjør felles sak med Canada og taler EU midt imot om oljesand.

UT MOT EU: I forbindelse med Ola Borten Moes besøk i Canada skriver candadiske medier om en olje- og energiminister fra Norge som støtter Canadas kamp mot EU og kaller EUs rapporter om oljesand for «uvitenskapelige». Foto: Erlend Aas / Scanpix
UT MOT EU: I forbindelse med Ola Borten Moes besøk i Canada skriver candadiske medier om en olje- og energiminister fra Norge som støtter Canadas kamp mot EU og kaller EUs rapporter om oljesand for «uvitenskapelige». Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Olje - og energiminister Ola Borten Moe går nå ut og gir sin fulle støtte til Canadas omdiskuterte oljesandproduksjon.

Til The Globe and Mail, snakker Sp-statsråden varmt om oljesand og legger stor vekt på at verden vil trenge mer av Canadas produksjon av tungolje i framtida.

Canadas oljesand representerer en enorm og sikker tilførsel som kan utvinnes med dagens priser, sa Moe i et intervju etter møtet med landets minister for energi og naturressurser, Joe Oliver, ifølge den canadiske avisa.

- Det er umulig å ikke se for seg en framtid hvor disse ressursene vil spille en mer framtredende rolle i verdens behov for sikker tilførsel av energi, sier Moe til avisa.

- Provoserer I intervjuet understreket Moe at tilgangen til konvensjonell olje er blitt vanskeligere tilgjengelig, noe som har tvunget industrien ut på dypere vann eller unkonvensjonell olje, som oljesand.

I samme artikkel skriver den kanadiske journalisten Moe har provosert norsk miljøbevegelsen siden han overtok som olje- og energiminister.

- Han vil garantert provosere fram mer sinne med sin støtte til Canadas oljesand og Statoil ASAs investeringer i Alberta, skriver journalisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer