Borten Moe mener NRK har politisk agenda

Reagerer på «Pels»-dokumentaren.

PÅSTAND:  Sp-nestleder Ola Borten Moe mener NRK ved flere tilfeller viser at kanalen har en politisk agenda, senest da de sendte den omstridte dokumentaren om pelsdyroppdrett. NRK avviser påstanden. Foto: NTB Scanpix.
PÅSTAND: Sp-nestleder Ola Borten Moe mener NRK ved flere tilfeller viser at kanalen har en politisk agenda, senest da de sendte den omstridte dokumentaren om pelsdyroppdrett. NRK avviser påstanden. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sp-nestleder Ola Borten Moe mener NRK ved flere tilfeller viser at kanalen har en politisk agenda, senest da de sendte den omstridte dokumentaren om pelsdyroppdrett. NRK avviser påstanden.

I en kronikk med tittelen «Fox News Norge» i avisene Nationen og Klassekampen lørdag setter Borten Moe likhetstegn mellom den norske statskanalen og den amerikanske nyhetskanalen Fox News.

I kronikken skriver Borten Moe at NRK i flere saker har hatt en klar politisk agenda. Da NRK viste dokumentaren «Pels» tirsdag kveld, tok kanalen på seg «rollen som mikrofonstativ for kjente ekstremistmiljøer», skriver han.

- Redaksjonelle kriterier - Fox News er en kanal som med stor suksess driver kampanjer i det amerikanske samfunnet. Det gjør NRK i stadig større grad. Forskjellen er at der Fox News har et definert, kjent politisk og verdimessig ståsted, så seiler NRK under falskt flagg, sier Borten Moe til Nationen.

I NRK tilbakevises påstanden på det sterkeste.

- Våre vurderinger er bare ut fra redaksjonelle kriterier. I vår vurdering av de redaksjonelle produktene skjeler vi verken til hva Sp eller andre partier mener, i den grad Ola Borten Moe representerer sitt eget parti. Vi forholder oss til det redaksjonelle arbeidet daglig, og vi har ingen politisk agenda, sier programdirektør Lars Kristiansen i NRK og legger til at han ikke ser parallellen til Fox News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer