Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meldingen til Liv Signe Navarsete

Borten Moe om sex-melding: - Skuffet og forbannet over at den ansvarlige ikke har stått fram

Nestleder i Sp Ola Borten Moe sier han er svært lei seg for den grove meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete for to år siden.

FORBANNET: Nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe, sier at han er skuffet og forbannet over at den som endte en sex-melding til Liv Signe Navarsete for to år siden ikke har meldt seg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORBANNET: Nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe, sier at han er skuffet og forbannet over at den som endte en sex-melding til Liv Signe Navarsete for to år siden ikke har meldt seg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senterpartiet forsøker nå å komme til bunns i hvem som sendt den grove meldingen til Liv Signe Navarsete (Sp) en lørdagsnatt for to år siden.

«Vi har lyst på fitta di», het det i meldingen som var sendt fra Messenger-kontoen til tidligere statssekretær for Senterpartiet, Morten Søberg. Han var på en hyttetur med ti mann, og flere kjente Sp-profiler da meldingen ble sendt. Ingen har erkjent å ha sendt meldingen.

Sp-nestleder Ola Borten Moe var en av de ti som var på hytta.

I et innlegg på sin Facebook-konto skriver han at han har gjort det han kan for å avklare dette.

- Jeg er skuffet og forbannet over at den ansvarlige ikke har stått frem. I tillegg til en overmoden unnskyldning til Navarsete er dette et tillitsbrudd i en kameratgjeng jeg ikke vet hvordan skal håndteres, skriver Borten Moe.

- Mange dras ned i søla

Saken har fått mye oppmerksomhet etter at Nationen skrev om saken for en uke siden. Borten Moe mener stadig flere er blitt «dratt ned i søla».

- Alle som var på tur heftes ved dette. Ikke minst eier av telefonen. Men også partiet som sådan. Både som nestleder og som deltaker på turen er jeg svært lei meg for dette. Dette er det ingen som fortjener, aller minst Liv Signe Navarsete, skriver han.

I sitt innlegg forteller han i detalj om turen til Storlien helga før påske for to år siden. Han sier han ikke ble kjent med meldingen før hytteturen var avsluttet.

- Turen ble avsluttet søndag formiddag i fred og fordragelighet uten tanke på at noe galt hadde skjedd. Noen dager senere ble det kjent at det hadde gått en uakseptabel Messenger-melding fra Facebook-kontoen til en av deltakerne og til Liv Signe Navarsete.

Han sier alle innså hvor alvorlig det var at en slik melding ble sendt med en gang, både fordi innholdet i meldingen var uakseptabelt og fordi mottakeren var Naversete, som han akkurat hadde vært involvert i en opprivende strid med.

- Vi som var på tur satte også umiddelbart i gang med å finne ut hvem som hadde sendt meldingen, sier han, men han skriver at det har vært krevende å rekonstruere hvor telefonen meldingen ble sendt fra var på en sen kveld på et gitt tidspunkt.

- Fasit er vel kjent, ingen meldte seg og tok ansvar for meldingen, sier han.

- Fortjener en unnskyldning

- Jeg forstår svært godt at meldingen oppleves som belastende og krenkende for Liv Signe Navarsete. Ikke minst med tanke på fersk historikk og settingen den kom fra. Hun fortjener en uforbeholden unnskyldning fra den som er i posisjon til å gi den, sier han.

Nestlederen i Sp sier han ikke vet hva mer han gjøre i saken.

- Her og nå er det lite annet jeg kan gjøre enn fortsatt å bidra med det jeg vet til generalsekretær Knut M. Olsen. I tillegg er det gått nye runder blant oss for å få vedkommende til å melde seg. Selv om dette nå er en sak i norsk offentlighet er det mitt håp at saken finner sin løsning der den skal - som en varslersak håndtert av generalsekretæren opp mot Liv Signe Navarsete, og den som har sendt meldingen. Jeg vil bidra med det jeg vet og kan, og oppfordrer alle andre gjør det samme. Og til slutt; dette er jeg svært lei meg for.

Ola Borten Moe har ikke ønsket å utype meldingen overfor Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling