UPOPULÆR: Sp-nestleder Ola Borten Moe er omstridt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
UPOPULÆR: Sp-nestleder Ola Borten Moe er omstridt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Borten Moe-skepsis på ny måling

To av fem sier sannsynligheten for å stemme Senterpartiet minsker med Ola Borten Moe som nestleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40 prosent sier i en undersøkelse som Sentio har gjort på oppdrag for Nationen, at sjansen er mindre for at de stemmer Senterpartiet dersom Borten Moe fortsatt er nestleder i partiet.

29 prosent sier sannsynligheten for å stemme Sp øker, mens 31 prosent sier de ikke vet.

Samtidig viser målingen at den omstridte nestlederen som på mandag får vite om han får fortsette i partiledelsen eller ikke, trekker klart flere Høyre-velgere enn Ap-velgere. 43 prosent av dem som sier sannsynligheten øker for at de vil stemme Sp med Borten Moe som nestleder, stemmer Høyre.

- Når en så stor andel av Høyre-velgerne sier det vil telle positivt om Borten Moe er nestleder, kan det tyde på at Sp her har en sjanse til å kapre noen stemmer, sier valgforsker Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen til avisen.

Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum stiller uten motkandidat til ledervervet etter Liv Signe Navarsete på mandagens ekstraordinære landsmøte. Bak ham stiller Anne Beathe Tvinnereim og Borten Moe mot hverandre som første nestleder. Tvinnereim og Janne Sjelmo Nordås står mot hverandre til plassen som andre nestleder.

(NTB)