Borten Moe ut mot Kirken

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) har lite til overs for Kirkens motstand mot Statoils oljesandprosjekt i Canada.

IKKE BLID: Olje-og energiminister Ola Borten Moe (Sp) liker ikke at Kirken går ut mot oljesand. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
IKKE BLID: Olje-og energiminister Ola Borten Moe (Sp) liker ikke at Kirken går ut mot oljesand. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hva med investeringene i andre selskaper? Kanskje er det gode grunner til at religion bør være religion, og politikk forbli politikk, skriver han i en kronikk i Stavanger Aftenblad.

Borten Moe mener Kirken i senere år har vist «stadig større tilbøyelighet til å uttale seg om politiske spørsmål, det vil si blande børs og katedral.» Han tar Statoil kraftig i forsvar og slår fast at verden trenger mer fossil energi for å løfte mennesker i utviklingsland ut av fattigdom.

Støtter Borten Moe Fremskrittspartiets klima- og energipolitiske talsmann Per-Willy Amundsen støtter helhjertet opp om Borten Moe.

- Dessverre ser vi altfor ofte at kirkeledere blander seg inn i kontroversielle politiske saker. Kirkeledere som deler ut moralsk fordømmelse i politiske spørsmål gir ubehagelige assosiasjoner til historien og religiøse ledere fra religioner de ikke burde like å bli sammenlignet med, sier Amundsen til NTB.

Leder for Kirkerådet, Svein Arne Lindø, mener Borten Moe tar feil.

- At kirken går foran og viser vei i etisk relevante spørsmål, er ikke noe nytt. Hele Den norske kirkes engasjement for skaperverk og bærekraft har sitt utspring i troen på Gud, sier Lindø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer