Borten Moe vil ha folk ut av asylmottakene

Mener det er meningsløst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er meningsløst og uverdig at flyktninger med opphold blir sittende lenge på asylmottak, mener Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe.

- Til enhver tid sitter det i overkant av 5.000 mennesker i asylmottakene og tvinner tommeltotter. Disse har fått opphold, skal bli en del av Norge og sitter og venter på bosetting. De kaster bort sin egen tid og koster fellesskapet unødvendig mye ressurser. Det er helt meningsløst og uverdig, sier Borten Moe til Nationen.

Sp har i likhet med de fleste partiene på Stortinget sagt at det skal være frivillig for kommunene å bosette flyktninger. Men Borten Moe mener det haster å få flere ut av asylmottakene.

ASYL: Det er meningsløst og uverdig at flyktninger med opphold blir sittende lenge på asylmottak, mener Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
ASYL: Det er meningsløst og uverdig at flyktninger med opphold blir sittende lenge på asylmottak, mener Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

- Syria- og Midtøsten-krisen gir nye tilstrømminger av mennesker som ikke ser ut til å avta med det første. For Sp er det da viktig og riktig å diskutere hvordan en best og raskest mulig kan bosette flyktningene. Vi må løse utfordringene med at mange blir sittende lenge, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram