Borten Moe vil ha økt arbeidsinnvandring

Kaller LOs skepsis «meningsløs brukt av tid og energi».

- MER ARBEIDSINNVANDRING: Olje- og energiminister Ola Borten Moe mener arbeidsinnvandringen er et stort gode for Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- MER ARBEIDSINNVANDRING: Olje- og energiminister Ola Borten Moe mener arbeidsinnvandringen er et stort gode for Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) er verken bekymret for sosial dumping eller fortrengning av nordmenn på arbeidsmarkedet, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi må slutte å problematisere noe som er et så stort gode for Norge, sier Borten Moe. Han mener skepsisen mot at Norge nå er på innvandringstoppen i Europa er «ubegrunnet», «rar» og «teoretisk».

I løpet av 2012 økte sysselsettingen i Norge med nesten 38.000 personer. Av dette gikk nesten 27.000 jobber til innvandrere bosatt i Norge. Resten gikk til utlendinger på korttidsopphold.

LO er bekymret for at dette går ut over de svakeste gruppene på arbeidsmarkedet.

- Når det er stor tilgang på utenlandsk arbeidskraft, kan det bli vanskeligere for utsatte grupper på arbeidsmarkedet å få innpass. Det kan være etablerte innvandrergrupper, folk med helseproblemer eller ungdom. Dette er det viktig å ta hensyn til i inkluderingspolitikken, sa LO-økonom Liv Sannes til Dagens Næringsliv i forrige uke.

Borten-Moe kritiserer skillet LO gjør mellom «oss og dem».

- Jeg er uenig i LOs problembeskrivelse. Vi trenger arbeidsinnvandringen for å løse oppgavene i hele landet, og innvandringen gjør det mulig å utvikle velstandssamfunnet til stadig nye høyder. Da er det ikke riktig å snakke om oss og dem, sier Borten Moe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer