TRUET MED Å GÅ AV: Olje- og Energiminister Ola Borten Moe nektet å bøye seg for press om å la Ivar Vigdenes gå i fjor høst. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET.
TRUET MED Å GÅ AV: Olje- og Energiminister Ola Borten Moe nektet å bøye seg for press om å la Ivar Vigdenes gå i fjor høst. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET.Vis mer

Borten Moes omstridte rådgiver slutter

Har ingen umiddelbare planer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ola Borten Moes politiske rådgiver i Olje- og energidepartementet, Ivar Vigdenes, slutter i sin stilling.

Ivar Vigdenes har vært en av olje- og energiminister Borten Moes viktigste rådgivere og sterkeste støttespillere. Han har hatt stillingen i over tre år.

Ønsket å slutte
- Det har vært den mest givende tiden i livet mitt. Nå har tiden likevel kommet for å gjøre andre ting, sier Ivar Vigdenes i en pressemelding.

Etter det Dagbladet erfarer, skal Ola Borten Moe ha ringt Liv Signe Navarsete selv i går kveld, og meddelt at Vigdenes ønsket å slutte. Ifølge pressemeldingen har han ingen umiddelbare planer, utover å gjenoppta vervet som kommunestyrerepresentant i Stjørdal.

Omstridt Ivar Vigdenes har vært omstridt i Senterpartiet. I oktober skrev Dagens Næringsliv at Liv Signe Navarsete i lengre tid hadde forsøkt å sparke ham som rådgiver.

Onsdag 26. september la hun fram en liste for partiets arbeidsutvalg over hvem i regjeringsapparatet som skulle ut, inn og rokeres på. Der sto blant annet navnet til Vigdenes. Men Ola Borten Moe kjempet hardt for å beholde sin rådgiver, og skal ifølge NRK ha truet med å gå av hvis Vigdenes ble bytta ut. Da ga Navarsete seg.

- Det er åpenbart svært viktig for Ola Borten Moe å beholde Ivar Vigdenes i jobben. Det er ikke like viktig for meg å bytte ham ut. Derfor tenker jeg at jeg vil sette partiet først og bidra til å samle heller enn å splitte, sa Sp-leder Liv Signe Navarsete til Aftenposten.no.