Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borten Moes støttespillere ønsker raskt lederskifte

- Navarsetes psyke står i veien for politikken, sier Sp-veteran Kolbjørn Almlid.

 PÅ STATSRÅDJOBB:  Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe  her på jobb som olje- og energiminister for å markere byggestart forskningssenter på Rotvoll i Trondheim tidligere i høst. Bak tv. forskningsdirektør Karl Johnny Hersvik  ved NTNU og konsernsjef Helge Lund i Statoil.. Foto: Geir Otto Johansen / NTB Scanpix.
PÅ STATSRÅDJOBB: Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe her på jobb som olje- og energiminister for å markere byggestart forskningssenter på Rotvoll i Trondheim tidligere i høst. Bak tv. forskningsdirektør Karl Johnny Hersvik ved NTNU og konsernsjef Helge Lund i Statoil.. Foto: Geir Otto Johansen / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterparti-nestleder Ola Borten Moes støttespillere tar nå til orde for et lederskifte i Senterpartiet allerede til våren.

 Partiveteranene Kolbjørn Almlid og lederen i nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag og ordfører i Skaun, Jon P. Husby, mener begge at tiden er inne for at Navarsete skiftes ut. Begge mener valgkomiteen må finne en som kan overta etter den hardt pressede partilederen allerede til våren, skriver Adresseavisen.

Tillit over tid - Uavhengig av sentralstyrets beslutninger i Borch-saken, er en partileder avhengig av tillit over tid. Måten Navarsete har opptrådt på, blant annet overfor ungdomslederen, reiser prinsipielle spørsmål. Vi skal velge partileder på landsmøtet til våren, og det må stilles spørsmål ved hvorvidt Navarsete er den rette til å lede partiet, sier Husby.

På tirsdagens pressekonferanse der Navarsete kom med en uforbeholden beklagelse til Senterungdommens leder Sandra Borch, understreket hun at hun ikke har bestemt seg for om hun tar gjenvalg.

- Ser ikke andre enn Borten Moe
Husby mer enn antyder at Ola Borten Moe kan være aktuell som Navarsetes etterfølger.

- Jeg har ikke snakket med Ola, men det vil jeg tro. Jeg ser ikke andre som kan ta på seg de skoene. Det er sikkert mange som kunne latt seg velge til leder, men partiet må ha en leder som gir oppslutning i valg.

-Det er ikke så mange som gjør det, bortsett fra Ola Borten Moe. Han er godt kjent i alle lag av folket, mener Husby.

- Psyken i veien for politikken Almlid mener det ikke vil være problematisk å skifte ut Navarsete allerede til våren, så sant partiet står samlet bak lederen.

Også Almlid ser Borten Moe som et godt partilederemne.

- Det er ingen god situasjon vi har nå. Å renominere Ola i Sør-Trøndelag, er et fornuftig løp. Vi har bruk for de topptalentene vi har. Ola har en måte å nærme seg viktige politiske saker på som er god. Det eneste det snakkes om nå, er partilederens humør, psyke og sinnelag, og det står i veien for politikken vi bør snakke om, sier Almlid.

(NTB).

 VIL HA BORTEN MOE PÅ TOPP:   Senterparti-veteran Kolbjørn Almlid hever nå røsten i favør Ola Borten Moe i lederstriden i partiet.  Arkivfoto: Berit Roald / NTB Scanpix.
VIL HA BORTEN MOE PÅ TOPP: Senterparti-veteran Kolbjørn Almlid hever nå røsten i favør Ola Borten Moe i lederstriden i partiet. Arkivfoto: Berit Roald / NTB Scanpix. Vis mer