Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bortføring kan ha blitt filmet

Politiet har sikret videoopptak fra bussterminalen der en 15-åring skal ha blitt bortført i Fredrikstad. Fire menn er siktet for å ha voldtatt jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har etterforsket saken i hele går, og har nå sikret seg videoopptak fra området der den 15-årige jenta skal ha blitt bortført.

- Politiet har vært i området rundt bussterminalen og sikret seg filmene. Vi har ikke gått gjennom dem ennå, det vil trolig skje i morgen, sa politiinspektør Thor Bernhard Klepper i Østfold politidistrikt i går til Dagbladet.no.

Politiet håper at film fra videokameraer i området kan vise den angivelige bortførelsen av jenta, og gi dem håndfaste bevis i saken.

- Dette er en stygg sak, og vi ser meget alvorlig på den, sier Klepper.

Bortført

Det var onsdag klokka 16.30 at den 15 år gamle jenta skal ha blitt tvunget inn i en eldre, mørk blå Volkswagen Golf på bussterminalen i Fredrikstad. I bilen satt fire menn, som skal ha tvunget jenta med til en leilighet i Sarpsborg, og voldtatt henne.

Den unge jenta ble kjørt tilbake til Fredrikstad igjen først sent på kvelden.

- Vi har pågrepet fire personer fra rundt 20 år til 26 år. De er av utenlandsk opprinnelse, sa politiinspektør Klepper til Dagbladet.no i formiddag.

Den unge jenta fikk slått alarm om overgrepene rundt klokka tolv natt til i går. Hun er nå tatt hånd om av hjelpeapparatet.

Risikerer livstid

- Vi fikk melding om saken relativt tidlig etter at det hadde skjedd, altså rundt midnatt, sier Klepper.

Han opplyser at jenta kjente igjen en av mennene, og at politiet gikk til pågripelser som følge av jentas opplysninger.

Alle de fire er nå siktet i henhold til voldtektsparagrafens tredje ledd - såkalt gjengvoldtekt - samt etter paragraf 196 for utuktig omgang med en person under 16 år.

- Siktelsen har en strafferamme på 21 års fengsel, sier Klepper.

Ifølge politiinspektøren er ikke bortføring tatt med i den foreløpige siktelsen, men han utelukker ikke at det kan bli endret.

Sikret spor

Politiet har i løpet av gårsdagen sikret seg spor i leiligheten der jenta ble holdt.

De fire mennene som er siktet i saken har sittet i avhør hos politiet i hele går. I 20-tida ble avhørene avsluttet for dagen, men de vil bli gjenopptatt i dag.

- Det er for tidlig for meg å gå inn på innholdet i avhørene, eller hvordan de stiller seg til straffskyld. Det den enkelte har forklart skal seinere sammenholdes med det de andre har forklart, sier politiinspektør Klepper til Dagbladet.no.

Fengslingsmøter

De fire siktede vil mest sannsynlig bli begjært varetektsfengslet i dag.

- Det er ikke berammet fengslingsmøter ennå, men alle vil mest trolig bli framstilt i morgen, sier Klepper.

Alle de fire mennene har bopel i Sarpsborg. Én av de fire er norsk statsborger, mens de tre andre har lovlig opphold i Norge. Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvilke land mennene opprinnelig kommer fra.

BORTFØRT HERFRA: Midt på dagen skal 15-åringen ha blitt bortført fra bussterminalen i Fredrikstad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media