Bortføring skremmer hjelpeorganisasjoner i Haiti

To europeiske hjelpearbeidere befridd en uke etter at de ble kidnappet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

De to kvinnene som arbeider for Leger uten grenser, ble bortført fredag i forrige uke mens de kjørte gjennom den relativt velstående forstaden Pétionville.

Men bortføringen ble holdt hemmelig for ikke å sette kvinnenes liv i fare mens det ble forhandlet.

En talsmann for Leger uten grenser ville ikke si om det ble betalt løsepenger for de to, den ene belgisk og den andre tsjekkisk.

Det er første gang utenlandske hjelpearbeidere er bortført i Haiti etter jordskjelvet, og saken har vakt stor bekymring blant de utenlandske organisasjonene som har flere tusen ansatte og frivillige i arbeid i landet.

Før jordskjelvet var Haiti et av de farligste og mest kriminelt belastede landene på den vestlige halvkule, men, trass i en del plyndring i butikker, har situasjonen vært relativt trygg etter jordskjelvet ettersom folk flest har vært mer opptatt av å hjelpe hverandre.

I de siste dagene har politiet advart om at sikkerhetssituasjonen kan bli forverret på grunn av tusener av farlige fanger som rømte fra fengselet etter jordskjelvet.

Mange av dem holder trolig til i det enorme slumområdet Cité Soleil, der haitisk politi og FN-styrkene strever med å opprettholde lov og orden.

Leger uten grenser, som har 400 utenlandske og 3.000 lokalt ansatte i Haiti, har mange års erfaring i landet og sin egen vaktstyrke.

(NTB)