Bortføringen i Moss: Politiet har pågrepet ytterligere to personer

Totalt er tre personer pågrepet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har pågrepet ytterligere to personer i forbindelse med bortføringen av en mann i Moss i forrige uke.

Totalt er tre nå personer pågrepet i saken.

Det var rundt 06.30 mandag morgen i forrige uke at en mann ble bortført fra sitt hjem i Moss av flere personer som ifølge politiet var bevæpnet med en pistol. Den fornærmede ble truet.

Dagen etter pågrep Oslo-politiet én 26 år gammel for ugjerningen, som samme uke ble varetektsfengslet i fire uker.

Pågrep ytterligere to personer

Nå opplyser politiet i Østfold at de allerede i forrige uke pågrep ytterligere to personer, i tillegg til 26-åringen.

  • En tidligere ustraffet mann i 20-åra som skal ha vært med å bortføre mannen fra sin adresse i Moss. Han er siktet for frihetsberøvelse.
  • En tidligere ustraffet kvinne i 30-åra som skal ha kjørt de to gjerningsmennene til Moss. Hun er siktet for medvirkning til frihetsberøvelse.

- Alle de tre gjerningspersonene er bekjente, og vi mener nå at vi har kontroll på alle de involverte, sier politiinspektør Tom Erik Guttulsrød i Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Bakgrunnen for bortføringen, skal ifølge Guttulsrød være en uoverensstemmelse mellom de to gjerningsmennene og den fornærmede. Noe mer detaljert om motivet for bortføringen, ønsker ikke politiet å være på nåværende tidspunkt.

- Vi har kartlagt hva som har skjedd og føler oss trygge på tidslinja, sier Guttulsrød.

Hvorvidt bortføring var motivet, eller om det var et innbrudd som gikk galt og endte med bortføring, vil politiet ikke gå inn på.

Stjal fornærmedes bil

Da de to gjerningsmennene kom seg inn i boligen til den fornærmede etter å ha truet med et skytevåpen, stjal de bilen til den fornærmede og kjørte i retning mot Oslo. Den fornærmede ble mot sin vilje tatt med i bilen, men kom seg fri på Hauketo, sør i Oslo nær fylkesgrensa mot Akershus, en drøy time etter bortføringen.

Det var også på Hauketo at de to gjerningsmennene hensatte bilen.

Etter de to pågripelsene i forrige uke, fant også politiet skytevåpenet de mener ble brukt under bortføringen. Politiet har ikke foretatt noen tekniske undersøkelser av våpenet.

- Men det framstår for oss som et funksjonelt skytevåpen, sier Guttulsrød.

Politiinspektøren ønsker heller ikke å gå ut med hvor politiet fant skytevåpenet, og sier ganske enkelt at det «ikke ble funnet i Østfold». De ønsker heller ikke å si hvordan politiet knytter skytevåpenet til hendelsen.

Da de to gjerningsmennene forsøkte å ta seg inn i boligen til den bortførte, var fornærmedes kone og barn også i boligen. Kona og barnet kom seg ut av boligen og søkte tilflukt hos en nabo.