Bortføringsbilen: Politiets bilde av en svart BMW X5 som skal ha blitt brukt da en mann onsdag kveld ble kjørt bort etter å ha blitt utsatt for grov vold på Holmlia i Oslo. Foto: POLITIET / NTB scanpix
Bortføringsbilen: Politiets bilde av en svart BMW X5 som skal ha blitt brukt da en mann onsdag kveld ble kjørt bort etter å ha blitt utsatt for grov vold på Holmlia i Oslo. Foto: POLITIET / NTB scanpixVis mer

Bortføringssaken: Politiet har pågrepet mann - leter fortsatt etter mann og kvinne

Politiet nærmer seg en løsning på bortføringssaken på Holmlia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i midten av 40-årene ble onsdag bortført fra en parkeringsplass i Liakollveien i Oslo, etter å ha blitt utsatt for grov vold. Deretter var han savnet i to dager, før han klarte å kontakte en kjenning over telefon, og kom seg i frihet. 

I 15-tiden mandag pågrep politiet en mann og siktet ham for grov frihetsberøvelse i forbindelse med episoden. 

- Vi leter også etter en navngitt mann og kvinne som vi er i ferd med å lete opp, og som vil bli siktet for grov frihetsberøvelse. Disse menneskene er fra et kriminelt miljø som politiet i Oslo kjenner til, sier jourhavende førstebetjent Gunnar Thoresen i politiet. 

Slått med jernrør Det var vitner som varslet politiet om episoden på Holmlia onsdag. De har fortalt at mannen ble slått i hodet med et jernrør, før han ble halt inn i en svart BMWX5 som kjørte fra stedet. Samme kveld ble bilen funnet i Øvre Prinsedalsveien i Oslo, avskiltet. 
 
Politiets teori var at mannen ble flyttet over i en annen bil eller dumpet på en adresse et sted på veien.

Foreløpig er det usikkert hvor mannen er blitt holdt fanget - og politiet leter fortsatt etter den aktuelle leiligheten mandag. Søndag ransaket de en leilighet ikke langt unna stedet hvor bilen ble funnet, men de er ikke sikker på om det er riktig leilighet. 

- En kombinasjon av vitneobservasjoner, vitneforklaringer og den bortførte mannens forklaringer i avhør førte oss til leiligheten, sier han. 

Avhøres mandag Mannen som ble pågrepet mandag, blir avhørt av politiet mandag kveld. Samtidig fortsetter jakten på de to andre antatte kidnapperne. 

Fra før er en kvinne i 30-årene siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse i forbindelse med saken. Hun ble først pågrepet av politiet, men ble løslatt fredag denne uken fordi politiet ikke mente det var noen grunn til å holde henne varetektsfengslet. 
På sykehus
Den skadede mannen, som er av irakisk opprinnelse, er fortsatt innlagt på sykehus. Lørdag og søndag ble han operert på sykehus for bruddskader i ansiktet, og planen er at han skal avhøres flere ganger.

Politiet vil foreløpig ikke røpe hva relasjonen er mellom kidnapperne og den bortførte mannen, eller hva slags miljø kidnapperne tilhører.

- Det eneste jeg kan si er at det er et kjent kriminelt miljø i Oslo, sier Thoresen. 

Mannens bistandsadvokat, Willy Pedersen, ville ikke kommentere saken da Dagbladet snakket med ham mandag.   

Tok med campingvogn
Dagbladet snakket søndag med borettslagleder Arvid Gramstad i Krummedike borettslag. Han bor like ved parkeringsplassen mannen ble bortført fra - og fortalte at politiet hadde tauet bort en campingvogn som sto på parkeringsplassen samme kveld som kidnappingen skjedde. 

Thoresen i politiet utelukker ikke at noen av de involverte i saken kan ha bodd i campingvognen: 

- Campingvognen er nå til undersøkelse, og vi utelukker ikke at den har tilknytning til saken, ettersom den var på samme sted, sier han. 

CAMPINGVOGN: Politiet tok med seg campingvognen som står bakerst til venstre på parkeringsplassen mannen ble bortført fra, utenfor Liakollveien på Holmlia. Den ble mandag undersøkt av politiet, som tror den kan ha sammenheng med kidnappingssaken. Foto: Privat.
CAMPINGVOGN: Politiet tok med seg campingvognen som står bakerst til venstre på parkeringsplassen mannen ble bortført fra, utenfor Liakollveien på Holmlia. Den ble mandag undersøkt av politiet, som tror den kan ha sammenheng med kidnappingssaken. Foto: Privat. Vis mer