Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bortforklaring fra HUMLEGÅRD

Hadia Tajik oppfatter politidirektør Odd Reidar Humlegårds forklaring på lønnsfesten i Politidirektoratet som bortforklaring.

REAGERER:  Hadia Tajik reagerer på de store lønnstilleggene blant sjefene i Politidirektoratet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REAGERER: Hadia Tajik reagerer på de store lønnstilleggene blant sjefene i Politidirektoratet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik, sier rett ut at politidirektør Humlegårds forklaring om IKT-situasjonen og tidligere manglende ledelse og styring, virker mer som en bortforklaring enn en forklaring.

- Jeg er bekymret over lønnsveksten i Politidirektoratet. Frykten er at lønnsveksten kan spise av det generelle politibudsjettet. Det er ikke ønskelig, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Lønnsfest  Etter Dagbladets artikkel om den elleville lønnsfesten i Politidirektoratet, hvor de 50 best betalte har fått over 150.000 kroner i lønnsøkning fra 2013 til 2014, tok Hadia Tajik opp saken med justisminister Anders Anundsen i Stortinget i dag.

- Jeg utfordret justisministeren to ganger. Han uttrykte ikke  bekymring over den store lønnsveksten. Under ordskiftet i Stortinget lot justisministeren være å svare på om han ville ta tak i dette. Til tross for direkte spørsmål to ganger, , sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Arbeiderparti-politikeren er bekymret over lønnsveksten i Politidirektoratet og de signaler dette sender ut til ansatte i politiet.

- Bør ha god forklaring - Politidirektoratet bør ha svært gode forklaringer på hvorfor det er gitt over 18 prosent i lønnsøkning til de 50 best betalte. Lønnsveksten står ikke i forhold til andre etater, og til den lønnsveksten andre ansatte i politiet har hatt fra i fjor til i år, sier Hadia Tajik.

- Jeg vil mane politidirektør Odd Reidar Humlegård og hans nærmeste til moderasjon. Vil justisministeren gjøre det samme? sier Arbeiderparti-politikeren.