- Bortforklaring fra HUMLEGÅRD

Hadia Tajik oppfatter politidirektør Odd Reidar Humlegårds forklaring på lønnsfesten i Politidirektoratet som bortforklaring.

REAGERER:  Hadia Tajik reagerer på de store lønnstilleggene blant sjefene i Politidirektoratet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REAGERER: Hadia Tajik reagerer på de store lønnstilleggene blant sjefene i Politidirektoratet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lederen av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik, sier rett ut at politidirektør Humlegårds forklaring om IKT-situasjonen og tidligere manglende ledelse og styring, virker mer som en bortforklaring enn en forklaring.

- Jeg er bekymret over lønnsveksten i Politidirektoratet. Frykten er at lønnsveksten kan spise av det generelle politibudsjettet. Det er ikke ønskelig, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Lønnsfest  Etter Dagbladets artikkel om den elleville lønnsfesten i Politidirektoratet, hvor de 50 best betalte har fått over 150.000 kroner i lønnsøkning fra 2013 til 2014, tok Hadia Tajik opp saken med justisminister Anders Anundsen i Stortinget i dag.

- Jeg utfordret justisministeren to ganger. Han uttrykte ikke  bekymring over den store lønnsveksten. Under ordskiftet i Stortinget lot justisministeren være å svare på om han ville ta tak i dette. Til tross for direkte spørsmål to ganger, , sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Arbeiderparti-politikeren er bekymret over lønnsveksten i Politidirektoratet og de signaler dette sender ut til ansatte i politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer