Hviterusslands opposisjonsleder:

«Bortført»: - Kastet ut av bil

Et vitne hevdet hun ble bortført. Myndighetene hevdet de ikke hadde pågrepet henne. Nå skal den hviterussiske opposisjonslederen Maria Kolesnikova ha dukket opp på grensen til Ukraina.

SKAL VÆRE PÅGREPET: Maria Kolesnikova (t.h.) skal være pågrepet ved grensa til Ukraina. Her sammen med opposisjonskandidaten Svetlana Tikhanovskaja, som etter valget flyktet til Litauen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SKAL VÆRE PÅGREPET: Maria Kolesnikova (t.h.) skal være pågrepet ved grensa til Ukraina. Her sammen med opposisjonskandidaten Svetlana Tikhanovskaja, som etter valget flyktet til Litauen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den hviterussiske opposisjonslederen Maria Kolesnikova skal ha dukket opp på grensen til Ukraina etter angivelig å ha blitt bortført mandag.

Hun skal nå være pågrepet.

Det forteller en representant for Hviterusslands grensemyndigheter, ifølge den hviterussiske nettavisa Tut.by.

Nyheten kommer etter nesten et døgn med total forvirring om situasjonen til Kolesnikova, én av tre kvinner som sammen utgjorde opposisjonen i forkant av skandalevalget i Hviterussland 9. august.

«Bortført»

Mandag formiddag kom de første urovekkende rapportene om Kolesnikova.

Det ble først rapportert at opposisjonslederen ble pågrepet på gata sentralt i hovedstaden Minsk.

Deretter sto et vitne delvis fram i Tut.by og fortalte at Kolesnikova slett ikke ble pågrepet, men bortført av ikke-identifiserbare og ikke-uniformerte menn.

De skal deretter ha plassert Kolesnikova i en minibuss med påskriften «Svjaz» - «kommunikasjon» på norsk - som så skal ha kjørt vekk fra stedet.

Under de massive demonstrasjonene etter valget 9. august, har en rekke demonstranter og opposisjonelle blitt pågrepet av landets sikkerhetsstyrker, som tidvis ikke har vært uniformert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer