Bortført 19 dager gammel, gjenforent etter 23 år

Carlina White (23) fant babybildet av seg selv i savnetregisteret. Da ringte hun sin ekte mamma.

FANT SEG SELV: Denne siden for bortførte barn, besøkte Carlina White. Hun skjønte at det var seg selv hun så, og ringte opp sin biologiske mor. Nå er hun gjenforent med sine foreldre etter 23 år. Faksimile: missingkids.com
FANT SEG SELV: Denne siden for bortførte barn, besøkte Carlina White. Hun skjønte at det var seg selv hun så, og ringte opp sin biologiske mor. Nå er hun gjenforent med sine foreldre etter 23 år. Faksimile: missingkids.comVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1987 ble 19 dager gamle Carlina White bortført fra et sykehus på Manhattan av en mystisk kvinne som utga seg for å være sykepleier. Siden den gang har jenta vært savnet.

23 år seinere var saken helt død, og etterforskerne ved New York-politiet hadde forlengst gitt opp. Inntil jenta selv løste saken.

I oppveksten følte hun alltid at noe var galt med den nye familien sin, at de ikke hørte sammen. Hun begynte så å etterforske på egenhånd og lete gjennom bilder av bortførte barn.

Da hun fant bildet av ei lita jente på tre uker, følte hun en sterk tiltrekning.

Ringte mamma Hun ringte derfor opp kontaktpersonen, som var hennes biologiske mor, og forklarte situasjonen. Joy White kunne knapt tro at hun hørte datterens stemme etter 23 års adskillelse. Hun kontaktet så politiet for gjennomføring av DNA-tester.

I natt kom svaret på testene. Carlina Whites hadde rett, det var seg selv som liten baby hun så på bildet over savnede barn.

Men allerede fredag ble hun gjenforent med sine biologiske foreldre, Joy White og Carl Tyson, og ifølge New York Times, skrev hun på sin Twitter-konto at hun «gledet seg til søndagsmiddag».

De orket ikke vente på DNA-testen, siden de var overbevist om at den lille jenta endelig hadde kommet hjem.

- Kjente hverandre Den utrolige gjenforeningen skjedde hjemme hos Carlinas halvsøster, Sheena White.

- Vi snakket og ble kjent med hverandre, hun ser akkurat ut som min mor. Det føltes som om vi kjente hverandre fra før vi møttes, sier Sheena White til New York Times.

Carlinas vokste opp i Georgia og ble oppdratt av en kvinne som behandlet henne dårlig.

- Hun har ment lenge at hun ikke hørte til i familien som oppdro henne, sier Paul J. Browne i New York-politiet.

- Vi har funnet igjen den savnede personen, så den saken er løst. Vi jakter nå på personen som tok henne bort fra foreldrene, da hun bare var 19 dager gammel, sier Browne.

Ga aldri opp Carlinas mor, Joy White, ga aldri opp håpet om å finne datteren igjen.

- Jeg visste at jenta mi aldri ville gi opp.

Foreldrene til Carlina ble skilt kort tid etter bortføringen, og har stiftet hver sin familie etter det. I 1992 fikk de over 100 000 dollar i erstatning fra sykehuset der bortføringen fant sted. Pengene ble satt inn på en høyrentekonto i vente av gjenforeningen.