Frykter konflikt etter brexit:

«Bortført» av «Nye IRA». - Ser i feil retning

De brukte journalisten til å erklære krig, men det er ikke «Nye IRA» Henry McDonald er bekymret for hvis EU får viljen sin etter brexit.

KRIGSERKLÆRING: Da «Nye IRA» kom med sin krigserklæring i 2012, valgte de å gå gjennom tidligere The Gurdian-journalist Henry McDonald. Han ble ført i en bil ut av Derry, én time vestover og til en øde landvei. Der møtte han en maskert mann med en beskjed. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRIGSERKLÆRING: Da «Nye IRA» kom med sin krigserklæring i 2012, valgte de å gå gjennom tidligere The Gurdian-journalist Henry McDonald. Han ble ført i en bil ut av Derry, én time vestover og til en øde landvei. Der møtte han en maskert mann med en beskjed. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BELFAST / NEWTOWNARDS (Dagbladet): Hun sto ved siden av en pansret politibil og dokumenterte opptøyene som oppsto etter at nordirsk politi gikk til aksjon mot flere boliger i bydelen Creggan i Derry 18. april i år.

Politiet skulle beslaglegge våpen og ammunisjon fra republikanske dissidenter, men ble møtt med brannbomber.

Da en maskert mann begynte å skyte mot politiet, havnet journalisten Lyra McKee i skuddlinjen. Hun ble truffet i hodet, og raskt ført til sykehus i en politibil, men livet sto ikke til å redde.

- De drepte en journalist, en venn av meg. De har forsøkt, og vil fortsette å forsøke, å gjennomføre slike aksjoner, sier tidligere The Guardian-journalist Henry McDonald om den paramilitære organisasjonen «Nye IRA».

Han kjenner dem bedre enn de fleste.

«Nye IRA»

Etter å ha blitt ført vekk i en bil og kjørt én time vestover fra Derry, sto McDonald alene på en øde landevei en augustnatt i 2012 og så røde bremselys forsvinne inn i natta.

Før han møtte opp i bydelen Bogside i Derry fikk han beskjed om å la telefonen og datamaskinen være igjen hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer