Bortført av rumensk guttebande

Lille Benjamin lekte rolig bak ryggen på mamma på badestranda i feriebyen Mamaia i Romania. Da slo kidnapperne til. Foreldrene fryktet det verste, men etter en halv time var marerittet over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg brast i gråt og verden raste sammen for meg da Benjamin var borte. Tankene gikk til både Baneheia og Smøla-drapet. Det var et forferdelig mareritt, sier mamma Kathrin Røssevold fra Valderøy ved Ålesund. Den dramatiske historien utspant seg sist fredag. Bare to dager før familien skulle reise hjem. Benjamins pappa, Kjell-Arne Røssevold, var en snartur på hotellet mens mamma og vesle Benjamin koste seg på stranda.

Ga barna mat

Kathrin så jevnlig etter sønnen som lekte bak solstolen hennes. Men et par minutter uten øyekontakt var nok. - Det var trolig barn som bortførte Benjamin, men vi er sikre på at voksne mennesker planla det hele. Eterpå fikk vi vite at en tysk gutt på samme alder var blitt bortført fra samme stranda i fjor, og holdt skjult i tre døgn før han ble levert tilbake til foreldrene. Den gangen ble det krevd tusen kroner i løsepenger for gutten, sier moren, som advarer mot å være imøtekommende med pågående barn i rumenske feriesteder. Familien fra Valderøy syntes synd på de fattige rumenske barna og ga dem penger og mat. De pågående barna skaffet seg også tillit hos Benjamin. Derfor kunne de bortføre ham uten at han skreik. Etter en halv time kom en 14 år gammel bananselger og fortalte at han visste hvor Benjamin var.

10 kr i finnerlønn

14-åringen pekte bort på en voksen mann som holdt Benjamin, og ba samtidig om 20000 lei (10 norske kroner) i finnerlønn. Dette tilsvarer en ukelønn for de jobbende barna på stranda. Familien avviste dette kravet, og tok resolutt ungen tilbake. - Dette var regissert av en voksen person. På stranda var det et hierarki med en voksenperson som bestemte alt, sier Kathrin Røssevold. Benjamin fikk mareritt første natta etter skrekkopplevelsen og ropte «slipp meg ned», i søvne. - For oss blir det aldri mer familieferie i Romania, sier Kathrin.

HJEMME IGJEN: Benjamins mamma Kathrin Røssevold er bestemt på at hun aldri vil ta med familien sin til Romania igjen.