Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bortført baby funnet

Funnet med babyen på Eidsvoll i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Romerike hadde i natt leteaksjon etter en kvinne og en syv måneder gammel baby som ble meldt savnet på Råholt på Eidsvoll ved 22-tiden tirsdag kveld.

Kvinnen (20) passet tirsdag babyen, som også er hennes søskenbarn, hjemme hos seg selv. Babyens foreldre meldte fra når 20-åringen på kvelden ikke møtte dem til avtalt tid. Drøyt fem timer senere fikk de gladmeldingen om at ungen var funnet.

- 20-åringen skulle ha med babyen i bunadtoget opp til Eidsvolldsbygningen. Hun hadde vært hos barnets foreldre og fått barnet med seg på en lovlig måte, forklarer lensmann i Eidsvoll og Hurdal, Asbjørn Nerbø.

Kvinnen og barnet dro derfra til stedet der bunadtoget skulle begynne. Hva som har skjedd senere, er uklart, men kvinnen kom ikke tilbake med den syv måneder gamle jenta. Til slutt valgte foreldrene å kontakte politiet.

Bekymret for babyen

Politiet kjenner til 20-åringen fra før og vurderte det som nødvendig å rykke ut for å finne den lille så raskt som mulig. Nerbø understreker at politiet ikke hadde grunn til å tro at kvinnen ville skade den lille jenta. Deri

- Vi handlet med det alvor og den grundighet som var nødvendig. En liten baby er avhengig av pass og stell og kan ikke ta vare på seg selv. Det var også kaldt, sier lensmannen.

Politiet lette på flere adresser der kvinnen kunne befinne seg. Ved halv fire-tida ble både kvinnen og babyen funnet. Kvinnen var ruset da politiet kom.

- Babyen lå og sov og hadde tilsynelatende ikke lidd noen overlast, sier Nerbø.

Barnet ble gjenforent med foreldrene sine. Barnevakten ble brakt til politiet og vil bli avhørt etter hvert. Hun sitter nå i varetekt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!