Bortført i fire år

6. oktober for fire år siden vinket 11 år gamle Shawn Hornbeck farvel til sin mor, for å sykle en liten tur i nabolaget i en forstad til St. Louis i USA. Fredag ble han funnet i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg tror jeg drømmer, sa Shawns mor Pam da hun fikk se sønnen igjen. Hun bare klemte og kysset sønnen, og klarte ikke å holde tårene tilbake.

Politiet fryktet at gutten kunne være drept, men i stedet var han blitt kidnappet av Michael Devlins (41), og det var en ny kidnapping som gjorde at politiet kunne oppklare den over fire år gamle kriminalsaken.

Mandag ble Ben Ownby (13) kidnappet i det samme distriktet. Shawn forsvant sporløst, men denne gangen knyttet vitner kidnappingen til en hvit pick up. Ben hadde nettopp gått av skolebussen, og vitner så en hvit bil forsvinne i stor fart fra det aktuelle området.

Ubegripelig

Denne etterlysningen gikk ut på politiets interne samband, og en politipatrulje oppdaget en bil som stemte overens med signalementet utenfor en bolig.

Polititjenestemennene bestemte seg for å banke på døra, og innenfor fant de ikke bare Ben, men også Shawn.

-  Dette er nesten ubegripelig. Vi kan avslutte to meget alvorlige saker på en gang. Slik skal egentlig ikke være mulig, sa en beveget sheriff Gary Toelke på en pressekonferanse.

Devlins er siktet og varetektsfengslet for begge kidnappingene. Politiet har foreløpig ikke fortalt noe om 41-åringens mulige motiv.

LYKKELIG GJENFORENING:  -  Jeg tror jeg drømmer, sa Shawns mor Pam da hun fikk se sønnen igjen etter fire år. Den lykkelige moren forlot pressekonferansen hånd i hånd med sønnen. Foto: Scanpix
LYKKELIG GJENFORENING: - Jeg tror jeg drømmer, sa Shawns mor Pam da hun fikk se sønnen igjen etter fire år. Den lykkelige moren forlot pressekonferansen hånd i hånd med sønnen. Foto: Scanpix Vis mer

Guttene ble sendt til sykehus, og har gjennomgått en grundig legesjekk. Ifølge legene skal begge være i fysisk fin form.

Naboer har fortalt til journalister det siste døgnet at de trodde at Shawn faktisk var Devlins egen sønn, og de hadde ikke merket noe unormalt.

-  Devlins snakket aldri om sitt privatliv, sa en av naboene.

Hjemmeside

Etter at Shawn forsvant i oktober 2002, ble det satt i gang en gigantisk leteaksjon. Politiet lette med hunder, og en rekke frivillige deltok i ukevis - uten resultat.

Shawns mor og stefar var så fortvilt over forsvinningen, at de begge sa opp jobbene sine, og brukte all sin tid på å lete etter sønnen.

Det ble også opprettet en hjemmeside på Internett, for om mulig å få opplysninger om gutten.

På en pressekonferanse i går sa mor Pam Akers og stefar Craig Akers at de var fra seg av glede, og kunne knapt nok tro at sønnen var funnet.

Pam forlot pressekonferansen hånd i hånd med sønnen.

HER BLE DE FUNNET: Guttene ble funnet i en leilighet i South Holmes i St. Louis.
FUNNET: Ben Ownby (13) ble funnet fredag.
SIKTET FOR KIDNAPPING: Michael Devlin (41).
SAVNET I FIRE ÅR: Shawn Hornbeck har vært savnet siden 2002.