Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bortført mot min vilje»

Den svenske mangemillionæren Fabian Bengtsson er kidnappet. Politiet har funnet bilen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Klokka 07.45 mandag morgen dro svenske Fabian Bengtsson (32) hjemmefra i Göteborg. Han skulle på jobb, en ti minutters biltur fra leiligheten. Etter dette er det ingen som har sett ham.

Familien og politiet har ikke fått kontakt med ham på noen av mobiltelefonene eller på jobb i elektronikkvarehuset Siba, hvor han er administrerende direktør.

Ifølge Expressen tror politiet at han kan være kidnappet.

Sendte melding

En av grunnene til dette er at faren hans, Bengt Bengtsson, fikk en tekstmelding bare noen timer etter at sønnen dro på jobb.

«Bortført mot min vilje,» skrev han i meldingen.

Faren ringte med en gang sønnen, men da var telefonen slått av. Politiet overvåker nå mobilen døgnet rundt, i håp om at den slås på.

- Han kan ha blitt ført bort mot sin vilje, sier en politikilde til Expressen.

SAVNET: Det siste sporet fra Fabien Bengtsson er en tekstmelding som ble sendt fra telefonen hans. Foto: Tommy Holl/Expressen
SAVNET: Det siste sporet fra Fabien Bengtsson er en tekstmelding som ble sendt fra telefonen hans. Foto: Tommy Holl/Expressen Vis mer

Bengt Bengtsson kalles Siba-kongen. Under hans ledelse eksploderte Siba, og familien regnes som en av Sveriges rikeste forretningsfamilier. Siba har også fire varehus i Norge.

- Med tanke på hans formue ser vi veldig alvorlig på forsvinningen, opplyser politiet.

Norsk politi kontaktet

Svensk politi gikk i går ut med et såkalt rikslarm, og utenlandsk politi er også kontaktet gjennom Europol. Politiet etterlyste hans mørkegrå BMW M3 med registreringsnummer TGB474.

- Vi håper å kunne finne bilen og spor etter kidnapperne i den, sa en politikilde.

Politiet opplyste i en pressemelding i formiddag at bilen er funnet i Göteborg. Kriminalteknikere saumfarer nå bilen, på jakt etter spor.

- Det er ikke umulig at de har forlatt landet, sier en kilde til Expressen.

Nye Kripos har blitt informert om saken, og har varslet politidistriktene.

- Dette er rutine i slike saker. Meg bekjent har vi så langt ikke gjort noen aktuelle observasjoner i Norge, sier Petter Dyhre i Nye Kripos til Dagbladet.no.

TI MILLIARDER: Siba, hvor Fabian Bengtson er adm.dir. og faren en konsernsjef, er verdsatt til to milliarder svenske kroner.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media