Eliza Fletcher (34):

Bortført og drept: Mann siktet

Det var den bortførte tobarnsmora Eliza Fletcher (34) som ble funnet død natt til tirsdag. Nå er en 38-åring siktet for bortføring og drap.

BORTFØRT OG DREPT:: Eliza Fletcher ble bortført da hun jogget grytidlig fredag morgen. Nå er hun funnet drept. Foto: Memphis Police Department via AP
BORTFØRT OG DREPT:: Eliza Fletcher ble bortført da hun jogget grytidlig fredag morgen. Nå er hun funnet drept. Foto: Memphis Police Department via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den bortførte tobarnsmora og læreren Eliza Fletcher (34) er funnet død.

Det bekrefter politiet i Memphis, skriver amerikansk presse, deriblant Fox News.

En mann, 38 år gamle Cleotha Abston, er fra før pågrepet og siktet for å ha bortført Fletcher. Nå er 38-åringen også siktet for overlagt drap.

BORTFØRES: Denne videoen skal vise bortføringen av ordføreren i den ukrainske byen Melitopol, Ivan Fedorov. Video: Vis mer

Bortført på joggetur

Det var natt til tirsdag norsk tid at politiet gjorde et likfunn i søket etter Fletcher. Etter en innledende undersøkelse har rettsmedisinere nå identifisert liket som 34 år gamle Fletcher.

Liket ble funnet ikke langt fra stedet Fletcher ble bortført fra grytidlig fredag morgen.

Den 34 år gamle tobarnsmora og læreren var ute og jogget klokka 04.00 da hun ble bortført på åpen gate i nærheten av universitetet i Memphis.

En overvåkningsvideo fanget hendelsen, og viser hvordan en sort bil stopper ved Fletcher. Deretter går en mann, som antas å være Abston, ut av bilen og løper mot den 34 år gamle kvinnen før han truer henne inn i bilen.

Deretter ble bilen med mannen og Fletcher stående på en parkeringsplass i fire minutter før den kjørte av gårde.

Politiet mener Fletcher ble påført alvorlige fysiske skader i bilen.

KIDNAPPING: Seks år gamle Ken’Adi Nash blir forsøkt tatt av en forbigående mann foran sitt eget hjem 23. august. Video: FOX29. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Nytt rettsmøte onsdag

Den 38 år gamle Abston ble tirsdag ettermiddag norsk tid framstil for retten i Memphis.

Under det korte rettsmøtet fikk Abston oppnevnt en forsvarer, og påtalemyndigheten varslet at de forbeholder seg retten til å ytterligere utvide siktelsen mot Abston.

Et nytt rettsmøte er planlagt til onsdag ettermiddag norsk tid.

Det er uklart hvordan Abston stiller seg til siktelsene mot ham.

ADVARER: Nå advarer politiet kinesere i Australia mot svindelmetoden som de kaller for «virtuell kidnapping». Video: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Ivrig løper

34 år gamle Fletcher var barnebarnet til Memphis-milliardæren Orgill III.

Før Fletcher ble funnet død, utlovet hennes ektemann og familie en dusør for informasjon som kunne bidra til en pågripelse i saken.

Det er uklart hvorvidt dette har bidratt til pågripelsen av 38-åringen.

Fletcher var en ivrig løper, og skal ha forberedt seg til å delta i det kjente løpet Boston Marathon. Ruta hun jogget fredag morgen, skal ha vært en rute 34-åringen kjente godt og brukte mye i treningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer