Bortført og truet

En 43 år gammel norsk forretningsmann er fri etter å ha blitt bortført i Moskva søndag. Nordmannen har tilbrakt to døgn bundet til et tre i et skogområde utenfor den russiske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kidnapperne forlangte 200.000 dollar, 1,6 millioner kroner, for å sette Hassan Jadullahade (43) fri, men ble ifølge en talskvinne for politiet arrestert tirsdag da de satt på en kafé og ventet på løsepengene.

– Vi vet ikke mer om 43-åringen enn at han er norsk statsborger og direktør i et firma ved navn Hazer. Han er tidligere ukjent for ambassaden, og står ikke på listen over norske statsborgere i Moskva, sier fungerende pressetalsmann Tormod Endresen i Utenriksdepartementet til Nettavisen.

Den bortførte nordmannens tilstand skal være tilfredsstillende.

De 28 og 26 år gamle kidnapperne skal ha oppgitt at de var fra politiet, før de førte nordmannen til en bil og kjørte ham ut av byen. I skogområdet bandt de mannen til et tre og ba ham ringe bekjente om pengene.

– Vi har en drapskontrakt på 150.000 dollar på deg, men for 50.000 ekstra skal vi spare ditt liv, skal de to ha sagt da de bandt ham.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass skal nordmannen være midlertidig bosatt i Russland. Byrået skriver at de to kidnapperne tilhører en kriminell gruppe i Moskva kalt «Dagestan-banden». Russisk politi kalte sin operasjon for «Operasjon Terek».

Nordmannen er av utenlandsk opprinnelse og driver med matvarehandel i Russland.

NTB/Dagbladet :på nettet