Bortført tysk kvinne befridd i Afghanistan

Væpnet aksjon. Også livstegn fra kidnappet 62-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske kvinnelige hjelpearbeideren som ble kidnappet i Kabul lørdag, ble natt til mandag reddet av afghanske sikkerhetsstyrker, opplyser det afghanske innenriksdepartementet.

Søndag kveld kom også første livstegn på lang tid fra den 62 år gamle tyske bygningsingeniøren, som ble kidnappet i den sørøstlige Ghasni-provinsen 18. juli.

- Helsetilstanden er ikke så bra, og jeg håper at det blir fart i arbeidet med å få satt meg fri, fortalte 62-åringen til Kabul-korrespondenten for den tyske tv-stasjonen ARD.

To tyskere ble kidnappet 18. juli. Den ene ble funnet død av hjerteinfarkt tre dager seinere.

Christina Barbara Meier (31), som ifølge tysk presse er gravid, ble kidnappet mens hun spiste lunsj med sin tyske ektemann i en restaurant i Kabul lørdag.

Det er uklart hvem som står bak bortføringen. Taliban har nektet for at det er de som står bak. En anonym talsmann i en video som ble vist på den private afghanske TV-stasjonen Tolo søndag, sa at kidnapperne ikke tilhører Taliban.

Talsmannen sa kravet var å få løslatt fanger som sitter «uskyldig fengslet», uten at disse fangene ble spesifisert. Navnet på fangene skulle bli sendt til TV-stasjonen seinere.

Det tyske utenriksdepartementet i Berlin bekrefter ifølge Bild at fire menn er arrestert i forbindelse med aksjonen for å redde kvinnen. Hun ble funnet i et hus i vestre Kabul.

En femte mann som holdt vakt over den 31 år gamle kvinnen klarte å rømme.

Kvinnen jobbet i Afghanistan for den kristne hjelpeorganisasjonen Ora International, og etter planen skulle hun hjem til Tyskland i oktober for å være klar til å føde sitt første barn.

(Dagbladet.no/NTB)