Bortført tysk kvinne befridd i Afghanistan

Væpnet aksjon. Også livstegn fra kidnappet 62-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske kvinnelige hjelpearbeideren som ble kidnappet i Kabul lørdag, ble natt til mandag reddet av afghanske sikkerhetsstyrker, opplyser det afghanske innenriksdepartementet.

Søndag kveld kom også første livstegn på lang tid fra den 62 år gamle tyske bygningsingeniøren, som ble kidnappet i den sørøstlige Ghasni-provinsen 18. juli.

- Helsetilstanden er ikke så bra, og jeg håper at det blir fart i arbeidet med å få satt meg fri, fortalte 62-åringen til Kabul-korrespondenten for den tyske tv-stasjonen ARD.

To tyskere ble kidnappet 18. juli. Den ene ble funnet død av hjerteinfarkt tre dager seinere.Christina Barbara Meier (31), som ifølge tysk presse er gravid, ble kidnappet mens hun spiste lunsj med sin tyske ektemann i en restaurant i Kabul lørdag.

Det er uklart hvem som står bak bortføringen. Taliban har nektet for at det er de som står bak. En anonym talsmann i en video som ble vist på den private afghanske TV-stasjonen Tolo søndag, sa at kidnapperne ikke tilhører Taliban.

Talsmannen sa kravet var å få løslatt fanger som sitter «uskyldig fengslet», uten at disse fangene ble spesifisert. Navnet på fangene skulle bli sendt til TV-stasjonen seinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer