Bortførte barnevakt

12-år gamle Lotta ville tjene ekstra penger til jul ved å sitte barnevakt. Men mannen som sa at han ville ansette jenta, bortførte henne i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svenskene er sjokkerte etter kidnappingsdramaet som kunne ha endt med tragedie i går kveld. Den tolv årg gamle skolejenta Lotta hadde satt opp lapper flere stedet på hjemstedet Ängelholm om at hun ville sitte barnevakt. Klokka halv sju ringte en mann som angivelig ville ansette jenta som barnevakt for småungene sine, skriver Expressen.

Faren sjekket

Lotta fortalte faren om mannen og det avtalte treffstedet på en kafé i Ängelholm. Faren understreket for jenta at hun ikke måtte forlate stedet sammen med en fremmed mann.

Kort tid senere gikk han til kaféen for å sjekke at alt var som det skulle. Men kaféen var stengt. Han kontaktet da Lottas mor, som bor rett i nærheten, men heller ikke hun hadde hørt fra datteren.

Foreldrene kontaktet politiet. Men kvart over åtte ringte telefonen hjemme hos faren. Det var Lotta, som oppga et sted der hun var. Så overtok en mann telefonen. Han forsikret at han ville kjøre jenta hjem og oppga telefonnummer og adresse.

Ingenting stemte.

Politijakt

På grunnlag av det Lotta fortalte da hun ringte hjem, gjennomsøkte politiet flere bolighus. Mange politipatruljer jaktet på en hvit bil som kan ha tilhørt gjerningsmannen.

Kidnapperen kan ha ført at nettet var i ferd med å snøre seg sammen rundt ham. I natt klokka to kjørte han Lotta hjem.

En halv time senere pågrep politiet en mann i 40-årene.

Gutt ble aldri funnet

Det er tredje gang at et barn blir bortført i Ängelholm. En tolv år gammel gutt som ble bortført i 1999, er fremdeles savnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer