Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bortførte fange under hjemmebesøk

To maskerte menn overfalt to fengselsbetjenter under hjemmebesøk med fange. Fangen var dømt for vold og trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 24 år gamle fangen var på besøk i sin bolig på Alnabru i Oslo med to fengselsbetjenter i dag morges. I boligen ble de overfalt av to væpnede og maskerte menn. De to fangevokterne ble bundet og låst inne sammen med fem familiemedlemmer, deriblant ett barn - før de maskerte mennene tok med seg fangen og stakk fra stedet.

Politiet har sendt ut etterlysning av mannen til alle grensekrontroller, flyplasser, havner og andre utfartsårer i landet. Gjennom Tollvesenet er han også etterlyst i utlandet, opplyser kriminalvakta - som nå har overtatt etterforskningen av saken.

- Det er uvisst om den innsatte skulle løslates eller kidnappes. Alle ble truet med våpen, og det er ingenting som indikerte det ene eller det andre, sier operativ uteleder Grete Løland ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no.

Voldsdømt to ganger

24-åringen som ble tatt med makt under permisjon er voldsdømt to ganger. Han tilhører ifølge Dagbladet.nos kilder ikke noe gjengmiljø.Den 24 år gamle mannen er pakistansk statsborger, og ble i 2003 dømt til to års fengsel for å ha tvunget en 15 år gammel jente til å drikke sprit, samt for seksuell omgang med mindreårigeI oktober i fjor ble 24-åringen dømt til to år og seks måneders fengsel for å ha medvirket til at en mann ble banket opp med jernstang i Oslo.

Skulle utvises

Mannen skulle etter planen løslates fra fengselet i august i år.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politikammer opplyser at 24-åringen skulle utvises fra Norge etter endt soning.

KIDNAPPING ELLER RØMNING? - Det er uvisst om den innsatte skulle løslates eller kidnappes. Alle ble trua med våpen, og det er ingenting som indikerte det ene eller det andre, sier operativ uteleder Grete Løland ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no. Foto: TRULS BREKKE
KIDNAPPING ELLER RØMNING? - Det er uvisst om den innsatte skulle løslates eller kidnappes. Alle ble trua med våpen, og det er ingenting som indikerte det ene eller det andre, sier operativ uteleder Grete Løland ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no. Foto: TRULS BREKKE Vis mer

- Han hadde en utvisningssak på seg, sier advokat Martin Henrik Hay til Dagbladet.no. Han var 24-åringens forsvarer i voldssaken i 2005. Hay har til nå ikke vært i kontakt med verken politiet eller den bortførte fangen.

Skulle besøke syk mor

- 24-åringen hadde fremstilling for å besøke sin syke mor. En fengselsbetjent og en aspirant satt sammen med den innsatte og pratet med familien i dagligstuen da to maskerte menn storma inn i leiligheten med våpen. Familiemedlemmene og betjentene ble bragt ned i kjelleren og låst inne på et rom, før de maskerte mennene forsvant sammen med den innsatte, sier fengselsdirektør Are Høidaghl ved Oslo fengsel til dagbladet.no.

Han har i ettermiddag vært i kontakt med fengselsbetjentene, som opplyser at de opplevde situasjonen som svært dramatisk.

- De er veldig oppskaket og vil få tett oppfølging fra fengselet, sier Høidahl.

- Gikk rolig nedover

Politiet vet ikke hvor overfallsmennene og den innsatte dro, og vet heller ikke om overfallsmennene hadde en bil stående i nærheten. En kvinnelig nabo forteller til Dagbladet.no at hun observerte tre menn gå rolig nedover veien fra boligen det aktuelle tidspunktet.

- Den ene hadde en lue dratt godt ned i pannen, og bar en liten mørk ting i hånda, men jeg så ikke at de var maskert. Dette skjedde rundt 10.30, sier kvinnen til Dagbladet.no.

image: Bortførte fange under hjemmebesøk

Hun merket seg ikke noe spesielt ved mennenes fremtoning eller oppførsel.

Ifølge politiet ble ingen fysisk skadd i overfallet. Store politistyrker jakter på overfallsmennene, og samler også inn opplysninger fra familiens naboer.

STORE STYRKER: Politiet har store styrker i området og gjennomfører nå intervjuer med naboer - i tillegg til de involverte familiemedlemmene og fengselsbetjentene.
HER KOM DE UT: De maskerte mennene rømte fra stedet gjennom denne døren.