Bortførte Maria nektes fri rettshjelp

Vet ikke om hun har råd til å bruke advokaten sin lenger.

FANGET I ÅTTE ÅR: Faren til Maria tok henne med fra Norge til Algerie på det som skulle være en kort ferietur. Det skulle ta åtte år før hun fikk se sin mor igjen. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
FANGET I ÅTTE ÅR: Faren til Maria tok henne med fra Norge til Algerie på det som skulle være en kort ferietur. Det skulle ta åtte år før hun fikk se sin mor igjen. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): • Tips Dagbladet dersom du har opplevd eller kjenner noen som har opplevd barnebortføring. Kontakt oss på mail skh@dagbladet.no eller telefon 24001000.

Maria ble kidnappet fra Norge av sin far da hun var ti år. Ferieturen som skulle vare noen uker fra mai 2000, skulle bli et opphold på åtte år i farens hjemland Algerie.

• Les hvordan Maria tryglet om hjelp fra ambassaden som 14-åring.

• Les hvordan Maria klarte å rømme fra Algerie.

Fikk avslag Nå er hun tilbake i Norge. Hennes advokat, Sigurd Rønningen, vurderer om det kan rettes noe erstatningskrav mot norske myndigheter, eventuelt krav om rettferdsvederlag etter det Maria har vært igjennom. Men advokatregningen må hun betale selv.

I slutten av mai kom avslaget fra Fylkesmannen i Rogaland om fri rettshjelp. Det gjør Maria fortvilt ettersom hun ikke har noen inntekt ut over det hun får i statlig støtte for å være hjemme med sin datter på ni måneder.

- Jeg vet ikke om jeg har råd til å bruke advokaten min mer, sier Maria.

I forbindelse med søknaden om fri rettshjelp, søkte hun også om støtte til reise til Oslo for å delta på møtet som Utenriksdepartementet ønsker å ha med henne om hennes sak. Heller ikke det fikk hun støtte til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer