Bortførte pakistanske skoleelever reddet

Et 80-tall skoleelever og lærere reddet fra Taliban av hæren.

FRIGITT:En annen gruppe studenter ble frigitt i går. Disse en del av den store gruppen på 400 lærere og studenter som ble kidnappet av Taliban. Foto: REUTERS/SCANPIX
FRIGITT:En annen gruppe studenter ble frigitt i går. Disse en del av den store gruppen på 400 lærere og studenter som ble kidnappet av Taliban. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Et 80-tall skoleelever og lærere som ble bortført av Taliban nordvest i Pakistan mandag, ble reddet av hæren i en større operasjon tidlig tirsdag morgen.

Gruppen ble bortført fra en gutteskole i Nord-Waziristan, og Taliban hadde planer om å ta gislene til Sør-Waziristan der en militæroffensiv skulle være på trappene, ifølge generalmajor Athar Abbas.

Det er fortsatt uklart akkurat hvor mange som ble bortført, men Abbas sier at alle er blitt reddet.

Politisjef Iqbal Marwat sa at minst 400 skoleelever i 28 biler ble tatt av Taliban-krigere med håndgranater mens de var på vei til byen Bannu på ferie. Men minst 200 av dem kom seg unna.

Hæren opprettet kontrollposter og sperret alle veier i området, og etter harde kamper lyktes det å redde elevene som var mellom 15 og 25 år gamle.

- Vi prøvde å få dem fri ved forhandlinger, men da det ikke lyktes, var vi tvunget til å iverksette en militær operasjon, sa en talsmann for hæren i Peshawar. Ingen av elevene eller soldatene ble såret.

Episoden skaper ny frykt for hevnaksjoner etter at de militære tidligere i år iverksatte en omfattende offensiv mot Taliban.

(NTB)