Bortførte silkeaper returnert til reptilparken: - De er i god behold

Harald og Nano reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to apene Harald og Nano ble natt til onsdag stjålet fra Oslo reptilpark. Parken var svært bekymret for dyrene og fryktet de kunne være døde tidligere i ettermiddag. Onsdag kveld kom imidlertid gladmeldingen om at apene var tilbake, i god behold.

 - Apene er tilbake. Stemningen er ekstastisk, sier dyreansvarlig i Oslo reptilpark, Camilla Bjerke, til Dagbladet like før klokka 23.00 onsdag kveld.

Hun forteller at de ble levert anonymt seint onsdag kveld.

- Pjuskete i pelsen - Det hele var ganske absurd. Vi stengte egentlig 18.00, men hadde et møte i lokalene som varte til rundt 22.00. Vi sto på parkeringsplassen og småprata, og var egentlig på vei hjem. Plutselig kom en mann i en taxi med to pappesker med apene, sier hun.

- Apene var litt pjuskete i pelsen og litt skeptiske, men det gikk bra med dem, sier hun.

Harald og Nano ble derettet tatt tilbake til burene sine, hvor det ventet mat. Bjerke tror ikke det var vedkommende som leverte apene, som hadde tatt dem.

- De var veldig sultne, men det var heldigvis mye mat der inne. Vi er veldig glad for å ha dem tilbake, sier hun.

- De er preget og nervøse, men fikk meget varm velkomst tilbake i flokken. Vi vet fortsatt veldig lite om hva som har skjedd og hvem som står bak, men det viktigste akkurat nå er at dyra er trygt tilbake, forteller hun.

To aper stjålet Parken har fire dvergsilkeaper og to av typen hvitøret silkeape, og tyvene har tok en av hver. Et vindu ble knust for å komme seg inn i bygget og flere av vinduene til burene er også knust.

TILBAKE: Harald og Nano. Foto: Oslo reptilpark
TILBAKE: Harald og Nano. Foto: Oslo reptilpark Vis mer

- Det er ikke noe særlig verdi på apene, kanskje 5000 til 8000 per stykk, og tyvene har ikke tatt kontanter, datamaskiner eller noen av reptilene, bare apene, sa daglig leder Are Hogner til Dagbladet mens parken fortsatt lette etter apene.

Apene er sosiale dyr og må være sammen med andre for å trives, derfor var parken spesielt bekymret onsdag ettermiddag.

- Disse apene tåler ikke mye og er veldig utsatt for å dø av stress. Det er veldig små aper vi snakker om og når de er alene uten flokken sin, på et ukjent sted med ukjente mennesker, er det ikke bra for dem, sa Bjerke.