Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bortførte skolejenter likevel ikke reddet fra Boko Haram i Nigeria

76 skolejenter ble meldt reddet fra ekstremistgruppen Boko Haram av militæret i Nigeria, etter at de ble bortført mandag. Dette tilbakevises nå, ifølge Reuters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de nigerianske skolejentene, som siden mandag har vært savnet etter et Boko Haram-angrep på skolen deres, er funnet, opplyste guvernør Ibrahim Gaidam i delstaten Yobe torsdag ifølge Reuters.

Uttalelsen kom etter at foreldre i det nordlige Nigeria samme dag varslet myndighetene om at 101 jenter fortsatt er savnet, tre dager etter angrepet. Da var det gått snart et døgn siden hæren hevdet at 76 av 111 bortførte jenter var blitt reddet og at hjemkomsten ble feiret med sang og lovprisning i landsbyen.

Medlemmer av ekstremistgruppa Boko Haram stormet en jenteskole i Dapchi i Yobe mandag. Under redningsaksjonen onsdag ble det også funnet to døde jenter. Det ikke kjent hva som har skjedd med dem som er savnet.

Nyhetsbyrået AP peker på at det foreligger motstridende opplysninger, både om hva som skal ha skjedd og antall berørte, og at det delvis kan tilskrives manglende tilgang til området.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!