Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bortførte skolejenter sett i live i Nigeria

Ble tatt av Boko Haram for et år siden.

- SETT I LIVE:  Over 50 av de nigerianske skolejentene som ble bortført av Boko Haram for et år siden, ble sett i live for tre uker siden, sier en kvinne til BBC. Bildet er fra en video av jentene som terrorgruppa offentliggjorde i fjord. Foto:  AFP PHOTO
- SETT I LIVE: Over 50 av de nigerianske skolejentene som ble bortført av Boko Haram for et år siden, ble sett i live for tre uker siden, sier en kvinne til BBC. Bildet er fra en video av jentene som terrorgruppa offentliggjorde i fjord. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 50 av de nigerianske skolejentene som ble bortført av Boko Haram for et år siden, ble sett i live for tre uker siden, sier en lokal kilde til BBC.

Kilden så jentene i byen Gwoza nordøst i Nigeria før de ytterliggående islamistopprørerne ble drevet ut av byen av regionale styrker.

Over 200 jenter ble bortført fra en kostskole i byen Chibok, men siden har det knapt kommet noen opplysninger om hvor de befinner seg.

Jentene var kledd i tradisjonelle islamske klær, og kvinnen så dem idet de ble eskortert bort av opprørere, ifølge BBC.

- De sa de var jentene fra Chibok og at de ble holdt inne i et stort hus. Vi befant oss tilfeldigvis på samme vei som dem, sier kvinnen, som ber om ikke å bli navngitt fordi hun frykter hevnaksjoner.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!