Bortviser ansatte fra useriøse arbeidsgivere

I 2015 bortviste norske myndigheter 110 ansatte fra useriøse arbeidsgivere, opplyser arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

KAPPLØP:  - De kriminelle ligger hele tiden et hestehode foran oss. Det er derfor viktig at vi nå intensiverer innsatsen, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H) til Dagbladet. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET
KAPPLØP: - De kriminelle ligger hele tiden et hestehode foran oss. Det er derfor viktig at vi nå intensiverer innsatsen, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H) til Dagbladet. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - De kriminelle ligger hele tiden et hestehode foran oss. Det er derfor viktig at vi nå intensiverer innsatsen, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H) til Dagbladet.  I dag har statsminister Erna Solberg (H) kalt inn partene i arbeidslivet for å gjennomføre et nytt toppmøte om arbeidslivskriminalitet.  Nå varsler Hauglie at de etablerer enda flere «supergrupper» mot arbeidslivskriminalitet i Norge. Allerede eksisterer det samlokaliserte enheter mot arbeidslivskriminalitet i Oslo, Bergen og Stavanger.  I enhetene jobber Arbeidstilsynet, politiet, Skatteetaten og Nav sammen mot den økende trusselen fra arbeidslivskriminaliteten.

De nye enhetene er foreslått etablert i Trondheim og Kristiansand.

5700 personer kontrollert Nye tall fra enhetene i Oslo, Stavanger og Bergen viser at supergruppene nå begynner å gi resultater.  I 2015 gjennomførte gruppene tolv større aksjoner, i hovedsak i bygg og anlegg, men også innen bilpleie og bilverksteder, samt servering og uteliv:

• 1500 virksomheter ble kontrollert

• 1200 arbeidsplasser ble kontrollert

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer