Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bosniere gjenopptar jernbanetrafikk

SARAJEVO (NTB-Reuters): Bosniske ledere undertegnet i dag en avtale om å gjenoppta jernbanetrafikken i landet. Jernbanen har stort sett stått stille siden krigen brøt ut for seks år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Transportministrene fra de to bosniske selvstyrte enhetene, Føderasjonen Bosnia-Hercegovina og Republika Srpska, undertegnet en avtale der de sier de vil løse gjenstående problemer og få jernbanetrafikken i gang. Representanter for fredskoordinator Carlos Westendorps kontor sa de ventet at trafikken kunne komme i gang og krysse tidligere frontlinjer i løpet av seks uker.

Store deler av skinnegangen er blitt reparert av NATO-soldater de siste to årene, men politiske motsetninger har hindret at trafikken kunne begynne. Jernbanen anses som avgjørende for å få økonomien på bena.

Tyske Volkswagen vurderer å bygge opp igjen bilfabrikken utenfor Sarajevo som ble demontert, fraktet bort og solgt av bosnisk-serbiske myndigheter under krigen. Men selskapet har stilt som krav at jernbaneforbindelsen til resten av Europa blir gjenopprettet.

Bosniske myndigheter forhandler fortsatt om å få benytte den kroatiske havnen Ploce ved Adriaterhavet og havnen ved elven Sava i den serbisk-kontrollerte byen Brcko.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!