PÅGRIPES: Politifolk fra den bosniske politienheten SIPA under pågripelsen av en person ved en bosnisk grensestasjon i går. Foto: REUTERS/SIPA/
PÅGRIPES: Politifolk fra den bosniske politienheten SIPA under pågripelsen av en person ved en bosnisk grensestasjon i går. Foto: REUTERS/SIPA/Vis mer

Bosnisk bombe kobles til Malmös øverste kriminelle liga

Pågripelsen av flere menn som forsøkte å få en bombe ut av Bosnia, var et ledd i en omfattende operasjon mot Malmös kriminelle elite, ifølge svensk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svenske og fire bosniere ble fredag pågrepet i Bosnia. Tre av mennene ble pågrepet ved den bosniske grensen med en bombe i bagasjerommet. Bosniske medier skriver at bomben var bestilt av personer i Nederland, med Sverige som sluttmål, melder Aftonbladet.

Politimesteren i Malmö, Stefan Sintéus sier aksjonen var et ledd i en større etterforskning rettet mot byens øverste kriminelle.

- Vi kan ikke si at det handler om gjengkriminalitet. Det handler om voldsforbrytelser og det er tungt kriminelle personer som vi betrakter som strategisk viktige i Malmö. Personer som er i den øvre kretsen av kriminelle, sier han til avisen.

Sintéus vil ikke kommentere om politiet har gjort noen pågripelser på svensk jord.

Han sier sprengladningen som ble funnet, skulle til Sverige, men vil ikke spekulere på hva den skulle brukes til.

De første meldingene gikk på at de fem pågrepne var mistenkt for å ha laget en bombe som skulle brukes i et terrorangrep mot et ikke-navngitt skandinavisk land, noe politiet har tilbakevist.

(NTB)