Bosnisk serber arrestert for krigsforbrytelser

En bosnisk-serbisk oberstløytnant ble arrestert søndag, mistenkt for medvirkning til Srebrenica-massakren hvor flere tusen bosniske muslimer ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dragan Obrenovic, som tidligere var oberstløytnant i den bosnisk-serbiske hæren, ble arrestert i Bosnia søndag, og ble avhørt om massakrene av muslimer i byen Srebrenica.

Flere venter?

Obrenovic ble fløyet til krigsforbryterdomstolen i Haag søndag kveld, der han er tiltalt for medvirkning til folkemord, forbrytelser mot menneskeheten, drap og tortur. Sjefanklager Carla del Ponte håper at arrestasjonen vil bli den første av flere.

- Vi har ikke hatt noen arrestasjoner siden juni i fjor, og håper at dette vil føre til flere pågripelser de neste ukene. Det er fremdeles ti ettersøkte på flukt i den serbiske delen av Bosnia, sier talskvinne for del Ponte, Florence Hartman.

NATOs generalsekretær George Robertson sier at arrestasjonen av Obrenovic er en advarsel til de med dårlig samvittighet om at de like greit kan melde seg selv.

Serbernes leder under krigen i Bosnia Radovan Karadzic, og hans militære øverstkommanderende Ratko Mladic er imidlertid fremdeles på frifot.

Lydbånd

Det blir antatt at rundt 7.000 bosniske muslimer ble drept i Srebrenica i juli 1995, noe som blir beskrevet som den verste massakre i Europa siden annen verdenskrig. Den største massegraven ble funnet i nærheten av Zvornik, hvor Obrenovic var stasjonert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer