Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bosnisk-serbisk krigsforbryter til Haag

Tiltalt for massevoldtekt av muslimske kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter ti år på rømmen, har den bosniske serberen Dragan Zelenovic blitt utlevert til Den internasjonal straffedomstolen i Haag, skriver BBC.

Zelenovic ble arrestert i fjor i det vestlige Sibir, der han jobbet som anleggsarbeider under falskt navn. Han ble først pågrepet for å bruke et falsk pass.

Han vil trolig bli framstilt for retten i løpet av de nærmeste dagene.

Tiltalt for gjengvoldtekter

Dragan Zelenovic var visekommandør i det bosnisk-serbiske militærpolitiet i 1992 og 1993, da tusenvis av muslimer og kroatere bosatt i Foca ble arresteret. Kvinnene ble adskilt fra mennene, og ble voldtatt, torturert og myrdet.

Den tidligere politimannen er tiltalt for å ha voldtatt, utført seksuelle overgrep på og deltatt i gjengvoldtekter av disse kvinnene. Enkelte var bare 12 år gamle.

Voldtekt var et vanlig middel i den etniske rensningen under krigen i Bosnia.

Hittil har mer enn 160 mennesker blitt tiltalt for krigsforbrytelser av domstolen. Fremdeles er seks av disse på rømmen, deriblant Radovan Karadzic og Ratko Mladic.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling